Svarta kappan
En jesuitpräst och hans unga följeslagare blir eskorterade av Huronindianer genom Quebecs vildmarker. Medan Jesuitprästen upplever resan på ett andligt plan blir följeslagaren förälskad i Huronhövdingens vackra dotter...

Originaltitel | Black Robe |
Alternativ titel | Robe noire |
Regissör | Bruce Beresford |
Manus | Brian Moore |
Genre | 90-tal, Äventyr, Drama |
Skådespelare | Lothaire Bluteau, Aden Young, Sandrine Holt, August Schellenberg, Tantoo Cardinal, Billy Two Rivers, Lawrence Bayne, Harrison Liu, Wesley Cote, Frank Wilson (II), François Tassé |
Filmnummer | 20860 |
Nja. Mycket svag tvåa. För lite utveckling i handlingen. Och det som hände var bara sånt som var helt förväntat. Det talas mycket om vackra omgivningar i kommentarerna. Jovisst. Men den versionen som visades på viaplay var som en kornig vhs-kopia så jag kunde inte riktigt njuta av vyerna. Dessutom är det hela tiden höst eller vinter, så det är så grådassigt att det nästan känns som en svartvit film.
En mycket bra film med underbara omgivningar.
Svulstigt foto i fantastisk vildmark, men så jävla roligt är det inte. (7/15)
såg den i london och får mycket minnen när jag ser den här,väldigt vackert filmad och en lite ovanlig film om amerikas urinvånare
Jag önskar jag såg den här filmen när jag var liten. Dessa slags filmer sätter stor prägel på hur jag bygger upp bilder av den nordamerikanska historien! Ändå stod jag i ett kallt och disigt Ottawa i Mars 2009 och tänkte på filmen, och hur lite som måtte tas bort från staden för att det skulle se ut som i "svarta kappan". Så sätt önskar jag att jag kunde sätta ett högre betyg. Men storyn är för tunn.
Vackert och stämningsfullt äventyr om trosbekymmer och kulturskillnader i en hård värld. Musiken och fotot är starka tillgångar. Inte bäst i genren men värd titten.
Ödesmättad!Osentimental!Brutal!
Se den!Du som vill få dig en
osminkad inblick i naturfolkens värld!
Vackra naturscener men tyvärr så blev jag inte så fängslad av storyn.
Speciell film med ett helt fantastiskt foto!
helt ok äventyr