Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Sweet Sixteen


Liam fyller snart 16 och drömmer om ett bättre liv för sig och sin mamma som är före detta heroinist. Men för det behövs pengar och när Liam ger sig in i knarkaffärer blir det problem.


Originaltitel Sweet Sixteen
Regissör Ken Loach
Manus Paul Laverty
Genre Drama, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Martin Compston, William Ruane, Annmarie Fulton, Michelle Abercromby, Michelle Coulter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1373
Filmnummer 8581

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av
Hösten 2002 gick den brittiske regissören Ken Loachs film Järnvägare upp på bio och bara ett par månader senare var det dags för ytterligare ett av hans alster att få svensk premiär. Men i Sw...   Läs mer »

Kommentarer


Snah
2017-07-28
Brittisk socialrealism ligger definitivt i lä jämfört med dansk. Det socialrealistiska är helt enkelt inte realistiskt.
RustyFilm
2016-12-08
Storartat och rörande drama i en hopplöst grå Skottlands miljö. Titeln ”Sweet Sixteen” stämmer helt in i filmens anda av motsägelser och ironisk svart humor. Filmen är nämligen mycket långt ifrån att vara sweet. Men i all hopplöshet spirar ett mycket litet och svagt hopp
foppa99
2014-12-22
stabil Ken Loach-film. för mig e det alltid intressant att se, som jag upplever det, film om "vit underklass".
Berniey
2013-06-27
Nej! Tilltalar inte alls mig då denns kändes mest som en dålig dokumentär med en undermålig handling med likaledes kass handling so inte kändes trovärdig och det är synd att säga detta då Ken Loach brukar leverera bra filmer.
Titti-81
2012-09-13
Bra film. Berörde mig :(
Tonti
2012-04-16
En välgjord film som dock aldrig någonsin överraskar. Karaktärerna känns tyvärr som hämtade ur ett förråd av typer och musikanvändningen är riktigt dålig. Ändock sevärd och ibland gripande trots att alla alltid i stort gör vad man förväntar sig av dem. Den slätstrukna känslan återfinns tyvärr i de flesta av Loachs senare filmer och man saknar de extra dimensioner som en film som Kes erbjuder.
Catwalker
2012-01-26
Helt ok film. väldigt realistiskt, nästan dokumentär. bra skildring av en stereotypiskt brittisk underklass i ett land med tydliga klassklyftor, där det enbart med ögat är lätt att skilja folk åt. dock så tål jag verkligen inte dialekterna, och det känns som ingen i filmen ngnsin får säga klart det de vill säga, de avbryter varandra oavbrutet, ibland oförståeligt. känns som genomsnittsmeningen är fem ord lång. sedan tkr jag liams & pinballs slutliga uppgörelse var för kort. men allt som allt ganska bra.
Metrex
2011-06-21
Grymt bra film. Ken Loach verkar inte kunna göra fel. Samarbetet med Laverty brukar i andra filmer vara väldigt tydligt men här skiner inte Pauls karaktär igenom så mycket. Filmen är helt underbart stak (lite som att dricka outspädd saft). Den skilldrar som sagt hur en välmenande gest kan leda ner till någonting som från början tycktes så främmande. Även utdrag ur den brittiska underklassens liv och problem. Slående lik Fish Tank men klart bättre. Om man gillar Ken Loach är denna filmen starkt rekomenderad. Dessutom är Liam väldigt söt.
KillerPutte
2010-08-22
(rek.4) Ken Loach har gjort det igen. Han är en mästare på att skildra den brittiska underklassen. Och i denna film ger han en förståelse för hur lätt det är att hamna fel i samhället, trots att man från början bara vill väl. Mycket sevärd om än tragisk och gripande. Klockren fyra.
FatFrank
2010-01-10
Ken Loach!! I löv him!
Visa äldre kommentarer »