Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Synderskan


En medelålders bagare flyttar till en liten stad i Provence. När hans unga fru överger honom för en snygg fåraherde så orkar inte bagaren baka bröd åt byn längre. Byborna som till en början skrattat åt honom inser att de behöver brödet han bakar och tar därför händelsen på fullaste allvar och börjar leta reda på hans fru.


Originaltitel La femme du boulanger
Alternativ titel The baker's wife
Regissör Marcel Pagnol
Manus Marcel Pagnol
Genre Drama, Komedi, 30-tal
Skådespelare Raimu, Ginette Leclerc, Robert Vattier, Robert Bassac, Fernand Charpin, Charles Blavette, Marcel Maupi, Alida Rouffe, Odette Roger, Yvette Fournier
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 29
Filmnummer 28472

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


goeran
2019-10-17
Det är inte svårt att förstå varför Marcel Pagnols La femme du boulanger (svensk titel Synderskan) från 1938 brukar räknas som hans främsta film. Det är verkligen en liten pärla med humor, drama och ett stråk av tragedi. Vilken miljöskildring från 30-talets Provence och vilket skådespel! Särskilt Raimu, i rollen som bedragen äkta man, är något utöver det vanliga. Betyg 4.
Ful_fisk
2016-12-02
Lite småkul och småmysig, men varför överskrida två timmar och tio minuter? Hade lätt hållit ihop bättre på 90 minuter, med ett högre tempo. Nu velar jag lite mellan tvåan och trean, och den landar på den nedre sidan.
kennert
2013-05-19
Bra persongalleri.
ilBrutto
2011-12-23
LIte för lång, men bitvis vansinnigt rolig
#54
2009-10-11
Vilken pärla! Raimus skådepsel är fantastiskt bra i denna film som rymmer mycket värme och komik.