Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Tåget


År 1944. En tysk överste lastar ett tåg med ovärderliga franska konstskatter för att sända dessa tillbaka till Tyskland och rädda dem undan de allierade. Motståndsrörelsen måste stoppa tåget utan att skada lasten.


Originaltitel The Train
Regissör John Frankenheimer, Arthur Penn
Manus Franklin Coen, Frank Davis
Genre Action, Thriller, Krig, 60-tal
Skådespelare Burt Lancaster, Paul Scofield, Jeanne Moreau, Michel Simon, Suzanne Flon, Jean Bouchaud, Wolfgang Preiss, Albert Rémy, Charles Millot, Richard Münch, Jacques Marin, Paul Bonifas
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 199
Filmnummer 10160

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2021-05-26
Tät, spännande, underhållande och ruskigt läcker. Frankenheimer växer till en ny favorit!
Adoniram
2019-07-15
Håller fortfarande. Burt Lancaster och Jeanne Moreau är riktigt bra, järnvägsscenerna imponerar.
Gordyal
2017-10-17
Riktigt snygg och välgjord film, som har stått sig utmärkt mot tidens tand. Intresset hålls uppe hela tiden, men spänningen blir aldrig särskilt stor. En aning tjatigt blir det också då det känns som att filmen börjar om hela tiden. (7/15)
goeran
2015-01-18
John Frankenheimers The Train från 1964 är ett ganska konventionellt andra världskrigsäventyr; varken bättre eller sämre än flertalet andra i denna genre.
haajen
2014-02-22
Håller med flera här vad gäller tempot, det blir lite segt emellanåt men regin är grymt imponerande, tajt, realistiskt och actionsekvenserna håller fortfarande. Detta i kombination med ett superbt slut gör att det blir en stabil fyra.
Dutch
2013-08-08
Labitch on train
Grillo
2013-03-14
Lite småseg här och där men actionscenerna är som många nämnt här helt fantastiska. Dessutom kul med en WW2-film från 60-talet som inte är helt svart eller vit (även om den är svartvit). Här är faktiskt inte alla tyskar onda, och filmen lämnar en med lite av en bitter eftersmak.
carnevil
2013-01-16
Riktigt bra!
labi
2011-07-03
Gastkramande och verklighetsbaserat med machohjälten Burt Lancaster. Imponerande tekniska scener där varenda kraschat tåg är ett riktigt tåg och inget fuskbygge. Jeanne Moreau i biroll gör inte filmen sämre.
Solidus
2011-06-21
Burt Lancaster får uppdraget att stoppa ett tåg med ovärderliga konstverk från nazisterna, ett uppdrag som är lättare sagt än gjort. Filmens stora styrka är dess actionscener. Här finns det inte några dataeffekter vilket betyder att actioninslagen sker på ”riktigt”. Det är mycket imponerande att se tre (!) tåg kollidera in i varandra samt även få bevittna ett stridsflyg jaga det tåg som Lancaster befinner sig på. Även skådespelet är av hög klass. Filmen har en intensitet över sig samt ett långsamt berättartempo, och det är just det sistnämnda som blir till filmens svaghet. Det blir en aning för segt under vissa perioder av filmen, som i sin tur leder till en liten faktor av uttråkning börjar närma sig. Dock så är The Train är sevärd film för alla de som uppskattar äventyr som utspelar sig under andra världskriget. Betyg: 3+
Visa äldre kommentarer »