Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Tai-Pan


Två vänner, Dirk Struan och Tyler Brock, kämpar båda för att komma över värdefulla kinesiska silverskatter i utbyte mot opium. Deras kamp gör dem till ärkefiender och under inflytande av en sensuell kvinna vinner Struan den blodiga kampen. Han blir Asiens mäktigaste man - Tai-Pan.


Originaltitel Tai-Pan
Regissör Daryl Duke
Manus James Clavell, John Briley
Genre Äventyr, 80-tal
Skådespelare Bryan Brown, Tim Guinee, Joan Chen, John Stanton, Bill Leadbitter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 137
Filmnummer 5881

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


kexchokladet
2021-09-26
Höga förväntningar då jag gillade Noble House men detta var blekt.
Bumbi78
2019-07-07
Torftig historia som ger sken av att vara något sorts matinéäventyr. Till största delen tradigt kärleksdrama av såpakaraktär blandat med lite strider karlarna emellan.
clacke
2013-05-09
Skön machotöntig film baserad på en skön machotöntig bok. Historiebeskrivningen är i stort sett korrekt och de skotska glåporden mellan fiender levereras med pondus. Kanske ingen film med några konstnärliga kvaliteter, men jag tycker den är underskattad och en klassiker. Förstklassiga miljöer och kostymer!
Kebaben
2008-03-23
En skymf mot boken.
Kaigon
2006-08-19
Käck och rätt placering, men för mycket Hollywood och 80-tal för att komma upp i en trea.
Steinman
2006-04-27
Bokens kvaliteter syns då och då, men annars störs jag ganska mycket av skådespelarna. Och trots att den är över 2 timmar lång känns det som att historien har bråttom. Men en trea är det ändå.
vajpero
2005-12-08
Det är en trea eftersom huvudskådisen är äg men annars är det väldigt fjolligt. Jämför man med Shogun är det här mycket dåligt ... :D
MaraJade
2004-01-24
Bra och intressant film efter en spännande bok av James Clavell som även har skrivit Noble House som filmatiserades med Pierce Brosnan. Som sagt är den väldigt intressant och jag gillar verkligen filmens historia. Se Tai-Pan och varför inte läs några av Clavell's böcker...