Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Taken


En före detta säkerhetsagent blir tvungen att använda all sin yrkeskicklighet för att rädda sin kidnappade dotter i Paris.


Originaltitel Taken
Regissör Pierre Morel
Manus Luc Besson, Robert Mark Kamen
Genre Action, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Xander Berkeley, Katie Cassidy, Olivier Rabourdin, Leland Orser, Jon Gries, David Warshofsky, Holly Valance, Nathan Rippy, Camille Japy, Nicolas Giraud, Gérard Watkins, Arben Bajraktaraj, Affif Ben Badra
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10667
Filmnummer 60733

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av zac2go
Den före detta spionen Ryan har privata problem, han har försummat dottern under uppväxten och slutar sitt jobb för att kunna vara närvarande. Ett problem är att han också är skild, hans före...   Läs mer »

Skapad 2019-12-19 av AddeColciago
Luc Besson var en gång en garanti för riktigt bra film, men sen i slutet av 90-talet har den stämpeln blivit ordentligt kantstött. Vissa projekt har blivit rätt sköna (Taxi och Bandidas), medan ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av connya
Alla skådespelare är bra skådespelare. Jag har aldrig riktigt förstått det där att tycka \"illa\" om en skådespelare, eller fotbollspelare eller musiker heller för den delen, för att man har ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av Rollywood
Spännande action med Liam Neeson om en man vars dotter blir kidnappad och han därefter inleder en hänsynslös jakt på kidnapparna för att få tillbaka henne! Den före detta säkerhetskillen Bry...   Läs mer »

Kommentarer


Tatty
2021-07-27
Spännande film och Liam Neeson var jätte bra.
Andreas_
2020-06-21
En av dom bättre actionfilmerna som kommit senaste åren, visst är mycket överdrivet men det känns ändå realistiskt om man jämför med filmer som t.ex John Wick och Liam Neeson är en suverän actionskådis faktiskt, här första filmen i en trilogi och den klart bästa, andra var sådär och tredje var riktigt dålig som dessutom gjordes för den yngre publiken som gjorde allting betydligt sämre, action ska vara vuxet och hårt, mörkt och brutalt, det är precis vad detta är, då är det som bäst, tyckte dock att den var bättre första gången jag såg den när den var ny och fräsch, när jag nu ser om det så är det inte riktigt samma sting, när man vet handlingen osv, men ändå välgjord action och hyffsat spännande, I denna första Taken film så är det Liam Neesons dotter som blir tagen på resa i utlandet och vår CIA hjälte och pappa kommer till undsättning och röjer sig igenom Frankrike, som sagt, helt okej action rulle med fina Paris miljöer, klart sevärd i mitt tycke men dom 2 andra filmerna kan man skippa, betyget blir en stark 3:a vid andra titten, håller som sagt bättre om man inte vet hur allt ska sluta, rekommenderas om man vill se en stabil actionrulle.
karlmats
2019-12-17
Det här känns som en film man borde ha sett och nu är det iaf åtgärdat. Neeson är tuff och tur är väl det för hela filmen bygger ju ändå på det. Inledningen är fullsmockad med exposition och stapplig dialog, vi ska lära känna karaktärerna så fort vi kan så att den korta speltiden kan rymma så mycket action som möjligt. Och action blir det verkligen, anonyma albaner får smaka på Neesons vrede och hans halvt bortkomna dotter kan nog skatta sig lycklig över att ha en gammal krigshjälte som pappa ändå, hans tillkortakommande som förälder till trots. Storyn får väl benämnas som dumaction då det är mycket som inte ska analyseras sönder, och det är underhållande, men jag ska ändå vara snål och stanna vid en stark 2a, det finns ju trots allt redan en högoktanig actionhjälte vid namn Jack Bauer som Neeson ska konkurrera med.
päronanton
2019-08-09
Helt okej thriller!
Harford
2019-01-20
Erbarmerligt seg. Uselt manus. Men mycket action.
Starkbröl
2018-07-04
Lite trist och formulaisk trots sitt rafflande upplägg. Att det blivit två uppföljare är faktiskt obegripligt.
Nalleman
2018-07-01
Standardformulär 1A för en roll där Liam Neeson dyker upp.
Rai
2018-02-04
Inte min typ av film!
Zingostar
2017-10-25
Väldigt bra action thriller rulle. Jag tycker den håller rakt igenom. ska du se en av Taken filmerna se denna.
psyche_delic
2017-02-10
En slags hyllning till överbeskyddande föräldraskap och budskapet är väl att tjejer inte ska resa ensamma i Europa för då går det illa. Direkt efter att de landat. Hade kunnat handla om viktiga saker men fokus är bara och endast på att rädda en enskild person. Kan man bortse från allt detta är den åtminstone inte sämre än menlös.
Visa äldre kommentarer »