Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Tala med henne


Filmen handlar om den manliga sjuksköterskan Benigno och den argentinske journalisten Marco. De möts första gången på en dansföreställning. Benigno tar hand om dansösen Alicia, som efter en bilolycka legat i koma i fyra år, men Alicia är inte vilken patient som helst för Benigno... På sjukhuset finns också tjurfäkterskan Lydia, vars förhållande med kollegan "El Niño de Valencia" bevakas dygnet runt av media. När Lydia möter journalisten Marco förändras hennes liv...


Originaltitel Hable con ella
Alternativ titel Talk to Her
Regissör Pedro Almodóvar
Manus Pedro Almodóvar
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Geraldine Chaplin, Javier Cámara, Darío Grandinetti, Rosario Flores, Leonor Watling, Paz Vega, Lola Dueñas, Ana Fernandez, Mariola Fuentes, Elena Anaya, Roberto Álvarez, Adolfo Fernández
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5462
Filmnummer 6322

Recensioner

Skapad 2019-11-28 av weng-weng
Att Pedro ska vara med däruppe i toppen och fightas med sin filmkonst är en självklarhet, främst för att jag hyllar honom för att han genom lång och trogen tjänst har en samtidig oförtruten f...   Läs mer »

Kommentarer


Muhammed
2017-09-18
Finstämd och fascinerande.
RustyFilm
2016-12-08
Skickligt och med ett stort konstnärligt djup. Skådespeleri och foto är mycket bra. Den komplicerade handlingen berättas på ett enklare och lågmäldare sätt än vad som är vanligt för Almodovar.
Fiskjävel
2016-10-31
Almodóvars filmer är för mig alltid förvirrande. Jag tycker ofta det är svårt att hänga med i handlingen och jag blir nästan alltid tvungen att "läsa" ploten på nätet i efterhand. Det är först då jag inser hur avancerade och genomtänkta filmer han egentligen gör, detta är inget undantag. Härlig stämning, bra skådespelare. Dock inte lika underhållande som många av hans andra filmer. 4-.
Barneyk
2015-09-30
Jag blir inte så engagerad eller känslomässigt berörd som Almodovar hittills ofta har gjort mig. Men jag sitter som klistrad med fascination och intresse filmen igenom ändå. Så en klar fyra blir det, men inte så stark som jag kanske hade trott.
Dutch
2014-02-09
Mucho speciello
nikdelarge
2013-12-29
Snuskig!
lundabo
2013-12-19
Jag kòper inte denna skiten. Jag gòr bara inte det.
bananton
2012-11-02
Stark trea efter andra gången jag ser den!
Bernhard99
2012-03-11
Nja, inte min favoritfilm av denna annars utmärkta regissör. Styrkan hos honom är de kvinnliga rollerna, och här ligger de i koma hela filmen (!) och de manliga rollerna är litet bleka tycker jag..
emilstjernholm
2012-03-06
Det bästa jag har sett hittills av Almodovar. Det finns en värme i den här filmen som jag ofta annars finner mig sakna.
Visa äldre kommentarer »