Tärningen är kastad

Jerk Domare, författare till en populär deckarserie, är ständigt på jakt efter nya intriger och idéer. Hans nya uppslag blir hur man enkelt kan få ett mord att se ut som självmord. När man hittar ett lik i tv-studion dagen därpå kommer polisen fram till att mordmetoden är densamma som Jerk tidigare demonstrerat i studion. Misstankarna faller i första hand på Jerk, men även de övriga som medverkar i tv-serien blir utsatta för förhör och undersökningar.

Andravåningen
2018-09-23
Filmen har flera förtjänster, t ex den fina skildringen av de tres gäng (städtanten, poeten och turistguiden), spänningen som upprätthålls med alla cigaretter som rör sig kors och tvärs, Jan Malmsjös karaktär och genomtänkt foto i största allmänhet. Den har också några svagheter, främst Åke Falcks bristande skådespeleri. Men inget av detta gör så mycket till och från till det faktum att det är det gamla vanliga deckartråkeriet.
dudson
2018-04-09
Sölig & rätt ointressant Swe crime. Tycker ändock att skådisarna håller fin klass. Då spec Edwall och Sigge Furst. Malmsjö är ett vidrig äckel som man minns väl. En kommentar som är sexisistisk värre= Nå kärring blir det nån frukost. 😎 Detta var tider det"2+
C12
2017-07-24
Att inte få ut mer med dessa skådespelare borde vara ett brott
goeran
2017-03-15
Underhållande svensk deckare men kanske inte så bra som jag mindes filmen.
mahasarakam
2016-08-03
Vic Sunesson och Kerstin Ekman som manusförfattare låter lovande.Men den här deckaren från 1960 är ändå för det mesta tråkig. Och flera kända skådespelare mal mest på tomgång.
AlbinWesley
2014-03-18
Nja det var väl inte Hitchcock direkt, liksom. Det är ok, och några roliga skådespelare är med vilket ju är kul. Men det räcker liksom inte, slarvigt berättad, lite fånig.
NtoNW
2013-01-21
Vet egentligen inte vad jag förväntade mig, men det här var ganska mysigt att se med alla kända namn i rollistan. Och skriven av min svenska favoritförfattare, Kerstin Ekman.
TobiasRydén
2011-10-07
Ibland fånig, men vad hade man väntat sej i ärlighetens namn? Är man svag för den här tidens svenska deckare så är man, och i synnerhet med en rollista som denna.
yrkeschaufföre
2010-09-09
Lite småspännande mest kul å se alla gamla skådisar. Jag noterade åxå att man sa "Tack för nu!" redan då.
kennert
2010-08-08
Bra svensk film för en gångs skull.