Tarzan

Tarzan växer upp bland apor i djungeln. När han blir äldre och stöter på människor måste han bestämma sig var han hör hemma. Baserad på romanen "Tarzan of the Apes" av Edgar Rice Burroughs från år 1914.

Originaltitel Tarzan
Regissör Chris Buck, Kevin Lima
Manus Tab Murphy, Noni White, Bob Tzudiker
Genre Drama, Animerad, Familjefilm, Romantik, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Tony Goldwyn (röst), Minnie Driver (röst), Brian Blessed (röst), Glenn Close (röst), Nigel Hawthorne (röst), Lance Henriksen (röst), Wayne Knight (röst), Rosie O'Donnell (röst), Alex D Linz (röst)

Skapad 2019-11-29 av m86
En av de mest kända sagofigurerna Tarzan, gjordes som tecknad långfilm utav Disney efter att det ett flertal gånger tidigare gjorts som inspelningsfilmer ända sedan 1920-talet. Han hittas som sp...   Läs mer »

2021-08-04
Det går inte fly från Disneys kladdade på vita duken...
Anden2010
2020-09-29
Jag säger bara: Phil Collins. Vilken fantastisk musik vi bjuds på. Filmen är inte dum den heller. 4/5.
dafreakish
2020-01-17
Tydligt att Tarzan är övergången mellan traditionell Disney och den nya dataanimerade eran. Tog lång tid innan jag såg den men det är en sympatisk film med mycket av den charmen som gjorde Disney till det powerhouse de numera är.
päronanton
2018-10-05
Älskade denna när jag var liten och gör det fortfarande Den är så otroligt fin och sorglig! Musiken är magisk!
RadioSaga
2017-04-09
En film som berör och fängslar en från början till slut!

2017-04-06
Er i sine beste stunder oppe på femmeren. +4.
Albion
2016-11-08
Fånigt så det förslår. Det går bara inte att hitta förmildrande omständigheter heller. Betyget blir en 2;a
Jamesa
2016-08-04
Bra Disney och Tarzan är ju en barndomsidol.
myslas
2015-04-22
En av de bättre filmerna Disney gjorde runt millenieskiftet. Inte någon Djungelboken direkt men bra tempo och snygg animering. Dessutom bättre karaktärsdjup än mycket annat de gjorde då. Musiken måste också framhållas, väldigt fint soundtrack av Phil Collins. Hade kunnat få en fyra om det inte varit för att skurken var så oerhört tam och tråkig.
2014-10-21
Denna film levererar det som Disney var så fantastiska på innan Pixar fick sitt genombrott dvs. att ta historier till riktigt allvarliga stunder. Här blundar man inte för död och verkligheten i berättandet av en historia. Samtidigt innehåller denna Disney-film det som gjorde att jag avskydde dem dvs. i samma film ha otroligt barnsliga stunder. Som helhet är detta bra och Phil Collins musik ramar in historien på ett väldigt lyckat sätt. 3+