Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Tarzan


Tarzan växer upp bland apor i djungeln. När han blir äldre och stöter på människor måste han bestämma sig var han hör hemma. Baserad på romanen "Tarzan of the Apes" av Edgar Rice Burroughs från år 1914.


Originaltitel Tarzan
Regissör Chris Buck, Kevin Lima
Manus Tab Murphy, Noni White, Bob Tzudiker
Genre Drama, Animerad, Familjefilm, Romantik, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Tony Goldwyn (röst), Minnie Driver (röst), Brian Blessed (röst), Glenn Close (röst), Nigel Hawthorne (röst), Lance Henriksen (röst), Wayne Knight (röst), Rosie O'Donnell (röst), Alex D Linz (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7864
Filmnummer 173

Recensioner

Skapad 2019-11-29 av m86
En av de mest kända sagofigurerna Tarzan, gjordes som tecknad långfilm utav Disney efter att det ett flertal gånger tidigare gjorts som inspelningsfilmer ända sedan 1920-talet. Han hittas som sp...   Läs mer »

Kommentarer


Pari
2014-09-17
Denna och Långben the movie bästa Disney film för mig.
LuxLisbon2
2014-09-13
Bästa slutet ever!
karlmats
2014-08-03
Här har Disney verkligen lyckats med att skapa en engagerande historia, bra jobbat. Snyggt animerad tycker jag också att den är, precis så här jag vill ha mina tecknade filmer. Jag gillar hur man faktiskt vågar göra den ganska mörk och otäck på sina håll, samt hur oerhört cpig den brittiska muskötviftande kolonisatören är. Tarzan själv är ju lite av en rapist men man får väl ursäkta karln när han bott ute bland aporna hela sitt liv. Sen måste ju musiken nämnas, jag tycker absolut Phil Collins andas Disney rakt igenom, men han är med i så många låtar att det stundtals känns som en South Park-parodi, egentligen har jag inga problem med det, skratt är ju allt som oftast bra oavsett var det kommer ifrån. Inte så många 3or jag delat ut i mitt Disney-maraton, men Tarzan är lätt en av de bättre Disney-rullarna så här långt och den är välförtjänt.
Taandborste
2013-12-04
Jag har också mycket fina minnen av den här! Min första film på bio faktiskt. Det jag gillar mest är hur den kan beröra på så många olika sätt... och musiken såklart!
Ful_fisk
2013-10-29
En Disney-film jag verkligen tycker lyckades. Filmen sparkar igång i ett rasande tempo med vackra bilder och lysande musik av Phil Collins och det dröjer nästan en kvart innan några repliker ens yttras. Enastående. Under filmens andra halva börjar dock klyschorna ramla in och filmen knakar i fogarna. Roligare skurk kunde man väl haft... men överlag är detta riktigt fint. Musiken, stämningen och det mesta funkar. Tycker framför allt att de lyckades med Tarzan som karaktär. Jag bryr mig faktiskt om hans problem.
Halofreak92swe
2012-09-16
Min absoluta favorit från Disney sen jag såg den med pappa på bio när jag var 7 år gammal! Såg om den nu efter för många år, fast på engelska. Fortfarande en av de allra bästa tecknade filmer som finns!
Hypostas
2012-08-22
Om man snabbspolar sig förbi början där Tarzan växer upp bland apor i djungeln och börjar titta när Jane kommer in i bilden så blir det en ganska charmig film. Men vissa av musikalnumren är olidliga och mer än en tvåa kan det inte bli tal om.
Devils_Arcade
2012-08-20
Tarzan är en bra barnfilm med överraskande djup story
Xenox
2012-08-02
Bra barnfilm! Jag tycker dock att den blev lite tråkig mot slutet.
ThePatient
2012-04-16
Så olidligt blödigt. Och en Tarzan utan ett besök till civilisationen? Ugh.
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »