Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Te och sympati


Tom Lee var hela universitetets driftkucku eftersom han inte gillade idrott utan föredrog "kvinnliga" sysslor som att dikta, sy och spela teater. Han återvänder 10 år senare för att leta reda på den enda person som förstod honom: Laura Reynolds, gympalärarens fru.


Originaltitel Tea and Sympathy
Regissör Vincente Minnelli
Manus Robert Anderson (IV)
Genre 50-tal, Drama
Skådespelare Deborah Kerr, Leif Erickson, John Kerr, Darryl Hickman, Norma Crane, Edward Andrews, Dean Jones, Tom Laughlin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 26
Filmnummer 49282

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Tonti
2021-07-23
Starkt material men Minnelli har ingen styrsel på skådisarna, så det blir en väldigt ojämn upplevelse. Det är ibland svårt att säga vad som gör en melodram lyckad, när genren ändå ska innehålla överdrifter och stereotyper, men den känslomässiga kärnan förmedlas här bara stundvis. Men mycket är fint.
KimEkberg
2014-10-21
sjukt mgm-lejon också
KimEkberg
2014-10-19
bitvis ganska träffande film om mansrollen, och den idioti som ofta omsusar denna. kerr-interaktionen känns väl en smula pliktskyldig, och fördjupningen känns missriktad. vrålande snyggt är det dock ständigt, kameraföring, färgsättning och komposition.
diamantglitter
2012-08-27
Det är inget universitet utan ett high school-internat! En helt ok film lämpad för regniga söndagar.
HerrArne
2011-07-15
John Kerr var 25 år när han skulle spela 18-åringen Tom Lee, men samspelet mellan honom och Deborah Kerr som gympalärarens hustru fungerar bra.
Gnet
2010-01-23
Helt klart underskattad film. 712 föreställningar på Broadway med samma huvudrollsinnehavare, och visst märks det att den är skriven för teater, men det spelar ingen roll för ett så bra manuskript. Jodå, ett visst mått melodram, men för det allra mesta är filmen en ren njutning.