2.5
2.5
Teen Spirit
En blyg tonåring drömmer om att bli popstjärna och går med i en internationell sångtävling som en flykt från hennes lilla hemstad och det svåra familjelivet.

Originaltitel | Teen Spirit |
Regissör | Max Minghella |
Manus | Max Minghella |
Genre | Drama, 2010-tal |
Skådespelare | Elle Fanning, Zlatko Buric, Agnieszka Grochowska, Rebecca Hall, Archie Madekwe, Ursula Holliday, Jordan Stephens, Clara Rugaard, Ruairi O'Connor, Millie Brady, Olive Gray, Elizabeth Berrington, Vivian Oparah, Ria Zmitrowicz, Marius De Vries, Alice Parkin |
Följer amerikansk standardmall med alla stereotyper och talangtävlingar och till slut var intresset i botten. Det mest intressanta var att se Elle Fanning imitera artister, även om jag och förmodligen många musikproducenter hellre hade sett att hon gjorde egna tolkningar eller hade ett eget röst-id. Om tittarmålgruppen är unga är jag däremot positiv till att det inte bara är nya dancelåtar i soundtracket.
Väldigt lettsedd film med en strålande (som vanligt) Elle Fanning.
Fantastisk musik och väldigt speciell stämning där Elle Fanning, som så ofta, bär väldigt mycket på sina axlar. Men det funkar, det är lite småsegt emellanåt men musiken och stämningen samspelar så bra så det gör inte så mycket. Bra film, slätstark trea.
Så vansinnigt segt och intetsägande. Inte ens Elle kan höja detta från en svag etta. Enda höjdpunkten var nyttjandet av Astrids låt.