3.4

Voyage in Time

Dokumentär som ger en inblick i förarbetet till manuset som Tarkovskij och Tonino Guerra gjorde till Nostalghia. De bägge letar platser att filma på och samtalar om en rad olika ämnen. Tarkovskij berättar bl.a. om sina förebilder i filmhistorien.

Originaltitel Tempo di viaggio
Regissör Andrej Tarkovskij, Tonino Guerra
Manus Tonino Guerra, Andrej Tarkovskij
Genre Dokumentär, 80-tal

Kalkonhönan
2015-04-22
Svagaste filmen jag sett av Andrej hittills.
sunvalley
2012-06-02
Inget speciellt, men kul att se Tarkovskij i bild. Håller helt med om man blir ganska rastlös av de långa tagningarna. Ett stilgrepp som visserligen är förståeligt (när det är Tarkovskij som filmas), men ganska fantasilöst och inte särskilt bra genomfört.
skit_samma
2011-09-22
Lite roligt att Tarkovskij ber italienaren att läsa dikten om huset igen i slutet, en stund efter det att italienaren började svamla om horor och billiga komplimanger. Svag trea. Står sig mest tack vare Tarkovskijs medverkan.
Tiptaka
2010-06-14
Tarkovskij ser jobbigt ointresserad ut av att charter turista i södra Italien och jag förstår honom. När man reser är det intressanta att uppleva kulturen, end of story.
Ima_Tree
2010-03-22
Blev sugen på att se om Nostalghia när dom filmade basängen. Annars var jag mest fascinerad av den ibland lätt spända stämningen mellan Tarkovskij och Guerra. Tarkovskij verkar rastlös och fundersam och Guerra bara pladdrar och vill visa det "vackra Italien". När Guerra frågar om vad han tycker om sitt hus och sedan drar nån replik om att dom ger varandra komplimanger som två horor ser Tarkovskij ut att vara en smula trött på alltihop.
themodest
2009-12-28
Bilderna i slutet lyfter hela dokumentären
wst
2008-10-29
Väldigt bra och intressant dokumentär om Tarkovskij. Stillsam och vacker! Rekommenderas.
Ihsahn
2008-10-20
Det är förvisso intressant att höra Tarkovskij resonera kring sina egna och andras verk, men dokumentären är minst en halvtimme för lång och fylld med massor av onödiga miljöbilder som bara gör tempot evighetslångsamt...
AudreyHorne
2008-02-13
Tarkovskij ær så vacker att betrakta så hær.

2007-03-30
lågmäld och mycket intressant