Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Ten Canoes


Uråldrig aboriginhistoria i modern kontext - men skillnaderna mellan då och nu är utsuddade, som sig bör i en filosofisk parabel. Den första historien - i klassisk National Geographic-stil - ligger 'bara' tusen år bakåt i tiden. I en by i norra Australien ska männen i byn bygga sig nya kanoter. En ung man kastar trånsjuka blickar efter sin brors kvinna. Då berättar en av byns äldste en sedelärande historia för ynglingen för att lära honom vett och rätt - en historia som utspelar sig 'för länge, länge sedan ...' En film med humoristisk distans till sin egen historia - filmen handlar lika mycket om hur man bygger sig en kanot, som om evigt tidlösa mänskliga mellanhavanden.


Originaltitel Ten Canoes
Alternativ titel 10 Canoes
Regissör Rolf de Heer, Peter Djigirr
Manus Rolf de Heer
Genre Drama, Komedi, Äventyr, Krig, 2000-tal
Skådespelare Richard Birrinbirrin, Johnny Buniyira, Peter Djigirr, Frances Djulibing, Jamie Gulpilil, Crusoe Kurddal, David Gulpilil (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 74
Filmnummer 49818

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Karina
2010-03-06
Intressant fakta men själva filmen sög...
Hald
2008-11-02
Vacker och tänkvärd film, men kanske en smula för lång.
Scooterpie
2008-01-27
boooty
Aptit1
2007-11-05
Inte min sorts film men helt otroligt vackert berättat. Luve Dingeridoos!
Ymir
2007-10-04
Intressant och nyskapande berättad, och filmer i så här udda miljöer kan aldrig vara dåliga. Berättelsen är lite väl intetsägande, dock.
Niniel
2007-05-22
En mycket fin film om ett av jordens många fascinerande ursprungsfolk, berättad på ett udda, lustigt och synnerligen underhållande vis. Riktigt charmig överlag, med många kul repliker. Jag satt och smålog mest hela tiden. Den honungstokige Birrinbirrin var verkligen störtskön! Och dödscenen med didgeridoomusik i bakgrunden var något alldeles extra. Någonting saknades dock. Kanske lite mer allvar i berättelsen. Den var nog lite väl mysig. Jag hade hoppats på att bli långt mer fascinerad, såsom jag blev när jag såg "eskimåfilmen" Atanarjuat: The Fast Runner. Men men, en finfin skildring av aboriginerna var det hursomhelst!
vikaren
2007-02-26
Nära på alla skådisar är nakna filmen igenom. Det är kul.
norrsken
2007-02-15
Mysig, helkul berättare!
verner
2007-02-07
supermysig och väldigt vackert filmat. Kul med uråldriga aboriginer som visas som människor med känslor, relationer och vardagliga samtal, istället för de grymtande grottmongon de framställs som i discovery-dokumentärer. Ett plus för alla småroliga situationer och skämt! Men varför heter den ten canoes? de byggde ju bara runt 6 stycken??..
parnasso
2007-02-06
"never trust a man with a small prick!"
Visa äldre kommentarer »