Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Tenet


I en skuggvärld av spionage på hög internationell nivå är ordet Tenet det enda redskap en agent har för att rädda mänskligheten. Hans mål utvecklas under det att uppdraget utförs. Bortom tiden. Inte tidsresor. Inversion.


Originaltitel Tenet
Regissör Christopher Nolan
Manus Christopher Nolan
Genre Action, Science Fiction, 2020-talet
Skådespelare John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Michael Caine, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Himesh Patel, Denzil Smith, Martin Donovan (II), Fiona Dourif, Andrew Howard, Anthony Molinari, Jack Cutmore-Scott, Jurij Kolokolnikov, Rich Ceraulo Ko, Jonathan Camp, Wes Chatham, Laurie Shepherd, Jeremy Theobald, Sean Avery, John Orantes, Matthew Marsden, Juhan Ulfsak, Josh Stewart (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 623
Filmnummer 138304

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


StureStenhög
2021-04-14
Här accepterade jag på ett tidigt stadium att jag inte skulle hänga med i alla detaljer och koncentrerade mig helt på att följa de stora dragen. Det gick helt okej. Men även om jag långt ifrån fattade allt, så får man verkligen känslan att Nolan har tänkt igenom det här och gjort allt han kan för att allt ska vara så trovärdigt, logiskt och förankrat i existerande teorier som möjligt. I en del actionsekvenser tappar jag intresset lite, och ibland drar det mot det fåniga, men på det stora hela blir det ändå en underhållande resa med en del kreativa svängar. Lill-Denzel är sevärd i huvudrollen, och Branagh spelar en rolig skurk som lyckas ta begreppet missunnsamhet till en helt ny nivå. Vi ska nog vara glada över att vi åtminstone har en regissör som har uppnått en så pass stark ställning i filmvärlden att han gång på gång kan få loss megabudgetar till att göra i princip vad han vill. Det leder inte alltid till fantastiska filmer, men det är alltid kul att se vad han försöker sig på
mammene
2021-04-13
Här gick det undan värre, så efter ett tag var det bara att släppa att man skulle hänga med i svängarna. Det blev komiskt till slut, även om det egentligen var mycket allvarligt med en sådan missunnsam människa, som Branagh spelade. Roligt var det i alla fall att se John David Washington, han hade en skön och avslappnad stil.
andersg
2021-03-27
Sämre än väntat, vill för mycket. Bättre än en vanlig trea men sämre än en fyra.
Mysharry
2021-03-21
Jättesnygg, så klart. Väldigt bra musik, som sitter perfekt. Men rörig, snabb, svårt att hänga med. Sämre, och simplare historia, än vad jag förväntat mig.
pungsnigel
2021-02-14
Satan så överskattad denna filmen var
Supernaut
2021-02-13
Som vanligt med Nolan är det en dumb guys smart film. Om en ignorerar dumma försök att vara smart så är det en snygg och rolig actionfilm med en väldigt imponerande slutstrid. Värd att se på bio, vet inte hur bra den håller på liten skärm utan maffigt ljud.
Sopranos
2021-02-09
Bra hantverk såklart, men svårt för mig att bli dratt in i denna. Svår att hänga med och förstå allt.
monodrive
2021-01-31
För intensivt, stirrigt och hetsigt. En två timmar och 30 minuter lång stresschock. Snabba klipp, snabb dialog och tyvärr för påträngande och störig musik. Jag förstår att detta är precis vad Nolan är ute efter - det är bråttom, sense of urgency. Själv hade jag föredragit en lugnare och mer eftertänksam film på samma tema. Med det sagt så är storyn faktiskt riktigt cool och vissa scener ger en viss wow-känsla. Det pratas om att den kräver flera omtittar för att man ska förstå allt, men jag är faktiskt inte sugen alls på att se om den.
Gordyal
2021-01-23
Börjar som en schyst action-rulle, men övergår till en rätt så korkad klyschfest, och då har vi inte ens kommit en tredjedel in i filmen. Och där någonstans slår det över. Pinsam dialog, klent skådespel (Washington imponerar verkligen inte), långsökta twister, krystade nödlösningar, superdum story och bara dåligtdåligtdåligt - alltså Michael Bay-klass. En film som kan förstöra en hel kväll. (3/15)
Björkman
2021-01-20
Framför allt en snygg film med flertalet bra skådespelarinsatser (inte minst Washington och Debicki). Störst minus för att man inte ges några större chanser att reflektera över det som sker. Allt går i en rasande takt och även om man hänger med i handlingen tillräckligt så blir det lite småtröttande att sitta helfokuserat merparten av filmens 150 minuter. Grundstoryn är intressant och inget jag kan klaga på. Summa summarum är detta en klart stabil och spännande film, men den hade mått bra av lite mer dynamik i tempot. Mycket stark trea.
Visa äldre kommentarer »