Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Terminator 2 - Domedagen


Tio år har gått sedan maskinerna som styr framtiden skickade en Terminator till jorden på uppdrag att mörda den ofödde John Connor - mänsklighetens kommande ledare. Uppdraget misslyckades och idag är John Connor tio år gammal. Hans mor Sarah sitter inspärrad på ett mentalsjukhus med sin ohyggliga information. Maskinerna skickar nu återigen tillbaka en terminator för att ta livet av John och hans mor. Samtidigt skickar motståndsrörelsen någon för att beskydda dem - till varje pris.


Originaltitel Terminator 2: Judgment Day
Alternativ titel T2
Regissör James Cameron
Manus James Cameron, William Wisher Jr
Genre Action, Thriller, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick, Earl Boen, Joe Morton, S Epatha Merkerson, Castulo Guerra, Jenette Goldstein, Xander Berkeley, Danny Cooksey
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 29845
Filmnummer 249

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av FreddyKrueger
Terminator 2 är fortsättningen på historien om Sarah Connor, världens undergång och maskiner. Den här gången sitter Sarah Connor inlåst på ett mentalsjukhus och har fött sin son John Connor ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av Rollywood
\"Tre miljarder liv tog slut den 29 augusti 1997. De som överlevde atombombselden kallade kriget Domedagen. Nu fick de möta en ny mardröm: Ett krig mot maskinerna. Kontrolldatorn Skynet sände två...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av billybob
Arnold Schwarzenegger återvänder som Terminator i dettaiexplosiva äventyrsspektakel. Han uppdrag: Att försvara John Connor, killen som ska leda frihetskampen i framtiden. Hans motståndare: T-1...   Läs mer »

Kommentarer


Pi-R
2018-11-19
Robert Patrick är filmens största behållning, och actionscenerna håller förvånansvärt bra. Men filmen är inte lika snygg som 1:an och saknar dess stämning – denna gång förlitar man sig i princip enbart på explosioner. Följaktligen är det aldrig tråkigt, men inte heller så minnesvärt, nu när effekterna inte är fullt lika revolutionerande. Det här med barnskådisar är svårt, och även om Edward Furlong (John) inte har anledning att skämmas för sig så lyckas han inte bära upp filmen, skådespelarmässigt, vilket manuset tycks förutsätta. 3+
Rai
2018-03-06
Det här är en riktigt bra film, men allt man kan önska sig. Nu råkade jag se om den för ett tag sedan och ja den är lika bra, men det finns vissa saker som irriterat mig. Inte så att det drar ner betyget men i alla fall! Jag tycker ungjäveln i filmen är så otroligt överdriven att man vill ge honom en stor fet käftsmäll och sedan morsan (Linda Hamilton) är också överdriven, vem fan tror hon att hon är, Pippi Långstrump? Annars är det en riktigt skön rulle!!
2004Orre
2017-02-27
Bra film som jag rekommenderar, bättre än första, men lite sämre än trean.

2017-02-09
Den perfekte filmen!
Hypostas
2017-01-08
Höjning till stark fyra efter omtitt. Inte för att filmen har blivit bättre, utan med anledning av det dystra faktum att det inte längre görs actionfilmer av den här kalibern, i denna era av infantila superhjältefilmer och trista remakes.
Dele
2016-09-24
Fin yta på en genomkommersiell produkt byggd på en kärna av idolhysteri, underhållningsvåld, glorifierande machoideal och ofantligt stora hål i intrigen. Jag känner mer mot än med den här filmen.
deswhip
2016-07-31
Terminator, första och andra är såna otroliga klassiker! Mycket bra men på ganska olika sätt. Har man inte sett dem är mitt råd att göra en helkväll av det och se båda två på en gång. Den första: orginalet, rå, mörk, skitig, romantisk och mycket känsla. Den andra: välgjord stentuff action, nydanande effekter för sin tid, Sarah Connor har förvandlats till supercool hårding. Resterande uppföljare är helt onödiga, jag förstår att de vill tjäna sina pengar men världen hade varit bättre utan dem.
yrkeschaufföre
2016-06-27
Okej, det verkar faktiskt som om det är 10 år sen jag såg den senast. Den håller fortfarande och historien är riktigt bra för att främst vara en action.
Stan
2016-06-15
Episk och banbrytande. Den utgjorde min och många andras barndom, den fanns överallt, på affischer, i hyllorna på lokala videouthyrare, inspelad på kassett och undangömd från föräldrarna. Det var det mäktigaste och bästa man hade sett och den är ikonisk för oss som växte upp på tidigt 90-tal. Idag är den mer nostalgisk även om effekterna fortfarande slår det allra mesta som görs idag. Perfekt mix av practical effects och CGI (alltså nästan obefintligt med CGI). Med tiden har jag börjat tycka att den här är mjukare och mer sentimental och börjat gilla den första mer som är mycket mörkare och brutalare.
jonassjohnson
2016-02-21
I ert vetlösa hat.
Visa äldre kommentarer »