Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Terrassen


I en postapokalypisk framtid ligger Jorden i ruiner. De få överlevande lever i tunnlar under jordytan. Där pågår experiment som går ut på att skicka en man bakåt i tiden för att ta reda på vad som hände... En man med ett väldigt tydligt minne från sin barndom visar sig perfekt för uppgiften.


Originaltitel La jetée
Alternativ titel The Pier, The Jetty
Regissör Chris Marker
Manus Chris Marker
Genre Kortfilm, Science Fiction, Experimentfilm, Drama, 60-tal
Skådespelare Jean Négroni (röst), Hélène Chatelain, Davos Hanich, Jacques Ledoux, Ligia Branice, André Heinrich, Jacques Branchu, Pierre Joffroy, Étienne Becker
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1588
Filmnummer 4107

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


djonipony
2023-08-03
2.5. Kunde nog, med traditionell berättarstil, nått fram starkare känslomässigt. Nu blir det lite för svalt och inte galet intressant, fascinerande eller vad alla hyllare nu hävdar att storheten är.
hsimpson
2021-10-12
Golvad! Var tvungen att se om den en dag efter att jag sett den första gången. Den bara växte av omtitten. Helt briljant! Stilsäker, stilbildande, poetisk och oändligt fascinerande.
Barneyk
2018-11-23
Lite svår att betygsätta. Bygger upp en väldigt fin, poetisk och drömsk känsla. Den naggas dock i kanten av att jag inte får någon uppfattning om hur det funkar eller hur dom har tänkt att det ska funka sen. Slutet och uppbyggnaden dit är lite svårbedömd då jag visste vad som skulle ske, men jag tycker inte riktigt den lyckas väcka så mycket känslor eller tanker i mig med det oavsett. Svårbedömt med sånt här mer konstnärligt, får bli en stark trea så länge. Kan hända att jag höjer till en fyra om den ligger kvar i mig starkt.
Starkbröl
2018-10-16
Intressant konstkortfilm men svårbedömd på egna meriter när man sett de tolv aporna. Stillbildsgreppet fungerar i tjugo minuter men hade nog inte fungerat så mycket längre. Ett stycke poesi på gott och ont.
Supernaut
2018-07-25
Fantastiskt vacker i sin enkelhet. Helt klart stilbildande, inte bara för remaken.
Manko
2018-04-20
Riktigt häftigt premiss. Även kul att upptäcka att Twelve Monkeys var baserad på den. De båda filmerna kompletterar varandra bra.
Tsurugi
2015-05-31
Ganska stark trea.
haajen
2015-03-26
En annorlunda och fascinerande upplevelse med en historia som får hjärnan i spinn.
timbo93
2014-05-13
Mycket snygg och fantastiskt manus som gör att man stundtals ryser till. "Other images appear, merge, in that museum, which is perhaps that of his memory."
NektarN
2013-06-30
Denna gillas starkt! väldigt speciellt sätt att berätta en historia på. 4/5
Visa äldre kommentarer »