Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Terror på Elm Street 4: Freddys mardröm


Terror på Elm Street 4 tar vid strax efter där 3:an avslutades. Kristen drömmer fortfarande mardrömmar och förmågan att dra in andra i dessa drömmar har inte upphört. Då Alice blir indragen ser Freddy möjligheten att komma åt ungdomar utanför Elm Street…


Originaltitel A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master
Alternativ titel Terror på Elm Street 4
Regissör Renny Harlin
Manus Brian Helgeland, Jim Wheat, Ken Wheat
Genre Skräck, Thriller, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Robert Englund, Lisa Wilcox, Danny Hassel, Rodney Eastman, Andras Jones, Ken Sagoes, Tuesday Knight, Toy Newkirk, Brooke Theiss, Brooke Bundy, Nicholas Mele
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1881
Filmnummer 6906

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av Sathanas666
Terror på Elm Street 4 utspelar sig något år efter Terror på Elm Street 3. De tre överlevarna från förra filmen, Kristen, Joey och Kincaid är utsläppta från mentalsjukhuset och lever alla et...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av FreddyKrueger
Terror på Elm Street 4 är en av mina favoriter bland Terror på Elm Street filmerna. Den är extremt skickligt gjord och extremt spännande. Många minnesvärda scener också. Kackerlacksförvandlin...   Läs mer »

Kommentarer

gjoob
2018-03-12
En del innovativa mord och Freddys entréer är ju häftiga som vanligt, men ändå den sämsta hittills i serien. Dåligt skådespeleri.
Filmfantast86
2017-10-25
kass
ryderup
2015-01-11
Terror på Elm Street-filmen att visa för de oinvigda. Lagom färgstark, MTV-ig och fantasifull. Freddy står i rampljuset och inte skräcken så här långt in i filmserien dock.
LacombeLucien
2014-04-21
Spännande, rolig och 80's, men inte fan är det skräck.
Bumbi78
2014-03-03
Med del 4 hade serien slut på ideér, men Harlins regi tillsammans med mängder av charmiga effekter av den gamla skolan håller även denna del flytande. Freddy och hela produktionen andas sent 80-tal och likaså den tilltagande humorn och musiken. Betygstrean må vara svagare, men aldrig hotad.
johnaleks
2013-10-30
har alltid tyckt freddy är en nörd och blir bara mer tydligt när både handling och övriga karaktärer bjuder till så lite som här
Grillo
2013-10-04
Tycker nog serien peakade med trean. Den här är också bra och har skönast 80-talsstämning hittills med en massa popdängor hit och dit, men känns lite flamsigare än de tidigare. Heller inga figurer man lär känna ordentligt, eftersom för stor del av filmen handlar om figurerna från förra filmen. Också lite fult att recasta en figur från förra filmen totalt... Freddy är ju dock i högform trots allt och det är fortfarande intressant att se alla drömmar. Svagaste trean hittills.
Ondskapt
2013-09-08
Popcornskräck så det sjunger om det. Visst, Freddy har blivit en populärkultursikon här mer än tidigare, och visst är det mer flams och trams än tidigare. Men, det är ju ack så underhållande och de sätt Freddy dödar ungdomar här är i sig beundransvärt påhittigt. Gött foto och bra musik är det fortfarande, plus att Lisa Wilcox är obeskrivligt söt.
ryderup
2013-08-24
Terror på Elm Street-serien börjar ha roligt.
dudson
2013-08-15
As bra och fräcch elm-street film där det märks att Harlin har satsat på effekterna med en stor budjet.. tycker Englund bara blir bättre och bättre iomed varje film. klockren 4a..