Fasanjägarna

År 1994 hittas två unga tvillingar brutalt mördade i en sommarstuga. Flera ledtrådar pekar i riktning mot en grupp unga överklass-studenter från en närliggande internatskola, men ärendet avslutas när en lokal outsider visar sig vara skyldig och döms för morden. När ärendet hamnar på Carl Mörcks skrivbord 20 år senare, inser han snart att något är fruktansvärt fel.
Originaltitel | Fasandræberne |
Alternativ titel | The Absent One |
Regissör | Mikkel Nørgaard |
Manus | Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Fares Fares, Nikolaj Lie Kaas, Søren Pilmark, David Dencik, Beate Bille, Pilou Asbæk, Morten Kirkskov, Sarah-Sofie Boussnina, Marco Ilsø, Danica Curcic, Johanne Louise Schmidt, Nikolaj Groth, Adam Ild Rohweder, Peter Christoffersen |
Rå. Inte bästa skådespelet från Fares och överspel av Mörck, men det gör inget. Väldigt välgjord i övrigt.
Fan trodde ändå den skulle vara bättre med tanke på betygen här, men påminner om vilken Beckfilm som helst. Lite surrealistiskt att Fares snackar danska med.
Många saker som är ologiska för spänningens skull som drar ner betyget från en trea.
Kändes att man verkligen ville att förövarna skulle hatas ordentligt. Det blev för mycket utstuderad ondska för min del, då tröttnar jag när det blir det enda syftet. Lite roligt emellanåt mellan paret Fares och Nikolaj, men det räckte inte riktigt denna gång.
Helt ok dansk kriminalare/thriller som fortsätter i samma sätt som Kvinnan i rummet (2013) men denna gång blir det nästan inget fokus på karaktärerna och ett manus som brister på några håll. Filmen är fortfarande spännande och sevärd men jag hade nog för höga förväntningar efter att ha sett den första filmen i serien om avdelningen Q.
Tre fyror av fyra möjliga. Och den fjärde filmen i serien ska jag se i morgon…
Nej. Filmen ligger för långt ifrån boken. Men helt OK ändå.
Ganska spännande och gillar skådespelare i filmen.
En mörk thriller som är helt ok men jag håller nog de andra tre filmerna i serien hittills som ett strå vassare. Svag 3:a.
Efter den fantastiska första delen (Kvinnan i rummet) i serien så hade jag höga förväntningar på den här, och jag blev inte besviken! Snyggt filmad i mörker och regn, intressant historia, bra skådespelare (förutom Fares), och den bygger upp spänningen på ett mycket bra sätt filmen igenom. Tycker också att tillbakablickarna och nutid vävs ihop på ett mycket bättre sätt än vad det ibland kan göras. Dock kan man ju fundera på varför de har valt svenska skådespelare till vissa roller...
Filmen bygger upp en historia som den inte lyckas knyta ihop i slutet.