The Air Up There

Jimmy Dolan behöver en ny talang till sitt basketlag och söker upp en afrikansk kille han sett i en amatörvideo. Väl i Afrika hamnar han mitt i en fejd mellan två parter och en basketmatch ska avgöra trätan en gång för alla.

Originaltitel The Air Up There
Regissör Paul Michael Glaser
Manus Max Apple
Genre Komedi, 90-tal
Skådespelare Kevin Bacon, Yolanda Vazquez, Winston Ntshona, Charles Gitonga Maina, Mabutho 'Kid' Sithole, Sean McCann, Dennis Patrick

2014-11-09
Detta känns lite för mycket som familjefilm och då menat de yngre i familjen. Det finns dock småtrevliga stunder och självklart är den fylld av kulturkrockar, tyvärr är de av den förutsägbara sorten. Kevin Bacon gör väl så gott han kan men filmens stjärna är ändå Winabikrigaren som spelas av Charles Gitonga Maina.
Andrewa
2008-01-27
Filmen visar en del sköna kontrast mellan olika världar och människotyper, men är allt för seg, utdragen och långtråkig.

2008-01-21
Minns den väl från barndomen. Kul att se den igen.
O´Reilly
2007-12-04
Nja... Kevin är bra men det är inte filmen.
Goham
2007-09-05
Visst är det klyschigt, men ändå oväntat varmt å roligt. Värd å se!
FilmGuden
2007-04-25
Inte speciellt rolig och tillför inte mycket nytt, mest klyschor. Bäst är Kevin Bacon. I en Film som är precis som en Disneyproduktion som sagt. Blir chockad ifall den inte är det. Men ganska oförarglig ändå.
Hedo
2006-12-19
wohoo! vilken feelgood-film! värsta Disneykänslan!
Vash
2006-07-01
Helt ok film, inget nytt, men underhållande.
Cisco
2006-06-20
nej, jag tyckte den var helt ok...
AlmightyBob
2004-04-23
Riktigt, riktigt uttjatat koncept - modern, västerländsk kultur möter ickmodern, förlegad kultur*...åh så kastar vi in en basketboll också. Nja, det funkade inte nå vidare. *Sett mot bakgrund av västerländsk standard