The Alphabet

En liten organisk figur föder bokstäver framför en bakgrund av märkliga former och texturer. Allt medan det hörs barnröster och operasång. Figurens huvud kollapsar och får blod att regna på en flicka som ligger i sängen, varvid hon våldsamt spyr ut blod.

Originaltitel The Alphabet
Regissör David Lynch
Manus David Lynch
Genre Kortfilm, Animerad, 60-tal
Skådespelare Peggy Lynch

ebbaröd
2017-05-25
Så underbart weird, var tvungen att skratta högt av förtjusning genom hela.
Salvation_Mind
2014-05-22
Intressant och psykstörd.
Netza
2014-02-16
Knarkigt.
Rehn108
2013-09-24
Jag hade haft full förståelse för mig själv om jag delat ut en etta, men det finns någonting i den här filmen som jag ändå uppskattar. Det är obehagligt och surrealistiskt. Det är kanske ingen stor filmkonst, men ändå... någonting.
AlbinWesley
2012-12-21
Nånting finns det där. Gillar liknelsen med "knarkigt Fem myror är fler än fyra elefanter" som föregående kommentator gjorde. Men överförtjust blev jag väl inte direkt.
Valarn
2012-12-10
Den absolut sista scenen var ful. Annars likt en knarkigt Fem myror är fler än fyra elefanter. Stark 3a
CultOfZenith
2012-09-20
Obehagligt bildspråk som för tankarna till kortfilmsmästaren Svankmajer. Höjdpunkten är de demoniska bilderna på Lynchs fru till ljudet av en barnramsa. Skräckinjagande.
GinNTonic
2011-09-11
Börjar som en halvdan McLaren-kopia men blir snart bisarr, obehaglig och episk.
ziferN
2011-09-02
Obehaglig, otäck, stämningsfull och bra! Precis så Lynchs kortfilmer ska vara.
Slakob
2010-11-08
Spännande eller creepy på något mystiskt sätt. Gillade stämningen och animationerna starkt.