Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Änglarnas andel


Robbie, vars liv kantats av fängelsevistelser, smyger sig in på förlossningskliniken för att träffa sin unga flickvän Leonie och deras nyfödda son Luke. Han lovar sig själv och sin familj att ta sig i kragen och styra upp sitt liv. Eftersom han har svårt att få jobb på grund av sitt förflutna, börjar nu Robbie, tillsammans med några vänner han lärt känna under sin samhällstjänst, ta saken i egna händer och de bestämmer sig för att stjäla den finaste whiskyn i världen.


Originaltitel The Angels' Share
Regissör Ken Loach
Manus Paul Laverty
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Paul Brannigan, Siobhan Reilly, John Henshaw, Gary Maitland, William Ruane, Jasmin Riggins, Scott Dymond, Scott Kyle, Neil Leiper, James Casey, Caz Dunlop, Gilbert Martin, Stewart Preston, Roger Allam, David Goodall, Joy McAvoy
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 597
Filmnummer 97849

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


pelikan
2021-03-31
Tja. Smågullig, men inget som lämnar ett bestående avtryck. Slutet blev dessutom lätt farsartat.
ses11
2015-02-07
En trasig film av Loach. Den börjar i sedvanlig ordning med att romantisera den kriminelle unge mannen, alltid i underläge mot ett oförstående samhälle. Här tycks dramaturgin kretsa kring att lära sig vikten av ett lagligt leverne. Hälften in bestämmer sig Loach plötsligt för att omfamna heist-genren fullt ut och leka Rififi. Här blir lusten att tjäna storkosingen plötsligt det viktiga, och slutresultat blir en splittrad film. Vad vill Loach säga? Inkonsekvent, och tillika bevis på ett konstnärskap i kris.
Raimo_1985
2014-11-09
Mycket bra som allt annat jag sett av Ken Loach. Han har hög lägstanivå antar jag? Jag vill se alt.
Gigi1943
2014-05-15
Tycker den verkade rörig. Lämnar inte något till eftertanke.
skitbad
2014-01-23
Småmysig, välspelad och lättsam...och whisky är alltid trevligt! :) Svagaste Loach-rullen såhär långt dock och gränslandet 2/3 i betyg.

2013-11-17
Detta var tyvärr inte min typ av humor, om det nu existerade någon.. Och någon vidare feel-good film var det inte heller för jag hade svårt att tycka om någon av karaktärerna. Men den gick ändå att se på så därför får den godkänt.
Borken
2013-10-18
bättre än 3 egentligen. men når inte en fyra riktigt.
Kurganen
2013-09-16
Brittisk, liksom dansk, film brukar landa väl hos mig. Blandningen av allvar, humor, drama och realism är ofta väldigt väl balanserad med ett skådespeleri som känns inte bara återhållet utan också, och framförallt, realistiskt. Änglarnas andel är en ljuvlig film med alla dessa delar i sig. Den är tragisk och tuff men också ljus och öm. Man bryr sig om karaktärerna. Det här är feelgood-film, helt klart, men utan alltför överdrivna eller förutsägbara delar. Riktigt bra film!
Tepesco
2013-09-13
Tragisk feelgood film med trevliga inslag av svart humor.
Henrik
2013-09-08
Bra film som får en att le och skratta. Feelgood.
Visa äldre kommentarer »