3.3

Che - Argentinaren

Första halvan av Steven Soderberghs berättelse om Che Guevara handlar om den kubanska revolutionen, från det ögonblick Fidel Castro, Che Guevara och de revolutionära styrkorna landstiger på Kuba tills de lyckas störta Fulgencio Batista två år senare.

Originaltitel Che: Part One
Alternativ titel Che: Part 1, The Argentine
Regissör Steven Soderbergh
Manus Peter Buchman
Genre Drama, Krig, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Benicio Del Toro, Catalina Sandino Moreno, Demián Bichir, Rodrigo Santoro, Julia Ormond, Ramon Fernandoz, Yul Vasquez, Jose Caro
Filmnummer 62039

andmoreagain
2020-09-06
Otroligt tråkig i sitt berättande.
fridenpaden
2018-08-19
Som en lång tråkig historielektion i skolan. Hemsk är att det blir en till lektion efter denna snarkfest.
snideby
2016-05-20
Väldigt seg film som tyvärr inte innehåller någon direkt karaktärsutveckling eller låter mig lära mig så mycket om Guevara.
2015-01-12
Med Soderbergh i registolen får jag en mycket välgjord film som visuellt är både snygg och fascinerande. Det är också en välspelad film med en riktigt lyckad Benicio Del Toro i huvudrollen. Att övriga skådespelare för mig är okända fungerar otroligt bra för mig för att dras in i historien. Filmen känns dock som en dokumentär och förvånande opersonlig för at handla om en verklig persons liv. Historien är dock bra och överväger de flesta brister.
miss_spears
2014-11-02
<3 <3 <3 Che Guevara <3 <3 <3
ilBrutto
2014-03-04
Det är ju ett ambitiöst och välfilmat projekt. Men jag uppskattar inte hur Soderbergh bryter mot hela biopic-genren genom att kasta in oss i handlingen utan någon som helst känslomässig koppling till Che. Helt plötsligt befinner vi oss där utan några fördjupningar.
Rele
2013-07-08
En bra och trovärdig film som handlar om kraften bakom Kubas revolution. Alltså berättelsen om Che Argentinaren. Jag ger en fyra.
mi9
2012-05-15
En "dokumentär" spelfilm i propagandasyfte om erövringen av Cuba... Det hela är mycket bildtroget(!) och förmodligen stämmer också historiskt, men hela tiden från "revolutionens" sida, ett propagandastycke. Ingen kritik och med dålig dramaturgi. Det drar ner ännu en bit att berättelsen om gerillakriget varvas med svartvita "rapporter" om senare (1964) uppträdanden inför FN, alltså G-s förklaringar till läget i Cuba o Latinamerika. En mycket tveksam 3:a

2012-04-12
Får ta och höja betyget till fyra från den trötta slentriantrea som jag tidigare har haft. Kuba, Fidel, Che, det hela går nästan att kategorisera under Lex booby. Fyran är alltså solklar.
Elektric
2012-04-10
Välberättat och autentiskt om den kubanska revolutionen. Del toro är lysande i huvudrollen. Tyvärr en aning ojämn och grund. Man får egentligen ingen känsla i hur Kubanerna led under det vanstyre som rådde då dramaturgin hoppar vilt utan att fördjupa sig.