Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

The Asylum - Dödens Salar


På ett övergivet mentalsjukhus brådskar en grupp asbestsanerare med att få klart sitt arbete inom utlovad tid. Det som egentligen skulle ha varit ett relativt enkelt uppdrag kompliceras av de spända relationerna inom arbetslaget - Hank har ett förhållande med Phils före detta och Gordon har problem med sin nyfödda baby. Olustkänslorna i gruppen växer, katalyserade av husets mörka förflutna. Mike lyssnar som besatt på upphittade band från sessioner med en patient med multipel personlighetssyndrom och när Hank försvinner spårlöst sätter rädslan sina spår. Mentalsjukhusets sista händelser visar sig bli de mest skrämmande av alla…


Originaltitel Session 9
Regissör Brad Anderson
Manus Brad Anderson, Stephen Gevedon
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Brendan Sexton III, David Caruso, Stephen Gevedon, Peter Mullan, Paul Guilfoyle, Josh Lucas
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1613
Filmnummer 11045

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Trangor
2019-04-21
Inte en film jag vill se igen. Välgjord skräckfilm. Snygg omarbetning av den klassiska mentalsjukhusgenren.
gaskammarvalse
2018-02-08
Lågmäld modern klassiker
gjoob
2018-02-01
Annorlunda på ett för mig tilltalande sätt. Jag kan förstå om man är kluven till den, jag var också ganska tveksam fram till den sista halvtimmen ungefär, då händelseutvecklingen skruvades upp flera snäpp. Och den smått händelsefattiga början kompenseras för lite senare då saker och ting knyts ihop på ett bra och oförutsägbart sätt. Till synes triviala saker får mening. Med det sagt, lämnar den mycket öppet för olika tolkningar. Ruggigt obehaglig film. Och lysande skådespeleri. Inte lika bra som The Machinist, men minst lika ryslig.
Engravadlax
2017-03-26
Hey!--Fuck youuuuu.
Stygga-Vargen
2016-11-23
Riktigt dålig.
ThePatient
2014-11-03
Mycket fint skådespelad. Att den är filmad på video ger den en lämpligt osmaklig, industriell ton, och den aningen ryckiga, schizofrena strukturen filmen berättas i likaså.
BrutusBeefcake
2014-09-23
Förutom skådespelet så var det verkligen inte något att hurra över, att så många hyllar den och att den är bland många sedd som en modern kultfilm är ju bara löjligt. Första halvan är makalös seg och tråkig, men den har något i sig som gör att man vill följa med i handlingen men detta grusläggs och det blir en fatalt misslyckande sista period där den det mesta går snett. Hade höga förhoppningar på denna, längesedan jag varit så besviken på en film. Se The Machinist av Anderson istället. (3-/15)
Adeoo
2014-05-29
Jag gillar när det är mentalsjukhus inblandat i skräckfilmer för det brukar vara obehagligt för det mesta. Men jag tyckte inte att denna var så skrämmande, men jag var riktigt trött när jag såg den så det var nog mest därför. Men annars var den ganska bra! 6/10
CinemaniaC
2014-05-28
En försiktigt laddad film som blir bättre för varje gång jag ser om den. Oerhört stämningsfull med det ständigt växande obehaget, som för mig fortfarande fungerar effektivt trots min kännedom om filmen - ett mycket gott betyg alltså. Brad Anderson förlitar sig inte på korkade jump scares stup i kvarten utan han bygger upp en påtagbar olustig känsla som det genomtänkta manuset tillåter. Lägg därtill riktigt bra skådespel, visuellt strålande fotografi och effektivt lågmäld filmmusik. En riktig höjdare alltså, om man bara ger den tid att gro så är det en film som vinner på att njutas av om och om igen.
Starlette
2014-03-12
Positivt överraskad. Lugn skräck som med små medel lyckas skapa en kuslig stämning filmen igenom. Bra foto!
Visa äldre kommentarer »