Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

The Attorney


Filmen utspelar sig i diktaturens Sydkorea under 1980-talet och är inspirerad av den senare presidentens Roh Moo-hyuns liv. Den handlar om en framgångsrik advokat endast fokuserad på att tjäna pengar, som byter spår när han kommer i kontakt med en studentaktivist.


Originaltitel Byeon-ho-in
Regissör Yang Woo-seok
Manus Yang Woo-seok, Yoon Hyeon-ho
Genre 2010-tal, Drama
Skådespelare Song Kang-ho, Kwak Do-won, Oh Dal-su, Kim Yeong-ae, Song Young-chang, Yim Si-wan, Park Soo-young
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 29
Filmnummer 110452

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2016-12-13
Jag velar mycket fram och tillbaka mellan 3an och 4an men det landar nog till slut på en stark trea. Kan hända att jag höjer. Starkt och gripande med mycket snyggt kameraarbete. Bra och starka skådespelarinsatser. Lite svårt att veta hur mycket som är inspirerat av verkliga händelser och hur mycket som är verkliga händelser. Mycket intressant person som jag läste på lite mer om efter att ha sett filmen. Jag gillar även hur filmen så väl skildrar privilegierade perspektiv och hur lätt det är att vifta bort folk som klagar på orättvisor när man själv inte ser dom.
Kimchi
2014-10-21
Mycket bra! Song Kang-ho är som vanligt fenomenal. Lite synd att min favorit Oh Dal-su (birollernas mästare) inte får större utrymme. Koreas politiska klimat efter Parks död är särskilt intressant och har gjort sig bra på film tidigare, så även denna gång :)
Engravadlax
2014-10-04
Tar ett tag innan den kommer igång ordentligt, men från ungefär halvvägs in sitter jag som klistrad. Song Kang-ho är grym.
BrutusBeefcake
2014-07-29
Otroligt gripande drama som visar upp världens orättvisor, då som nu, Ruggigt intressant historia med gripande karaktärer som är lätta att ta till sig och sympatisera med. Grädden på moset är en briljerande Song Kang-ho i huvudrollen. (11-/15)