Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

The Avengers


En brokig skara individer med superkrafter samlas ihop av den hemliga organisationen S.H.I.E.L.D. för att skydda planeten mot invaderande styrkor från yttre rymden. Tillsammans bildar de motvilliga superhjältarna gruppen The Avengers.


Originaltitel The Avengers
Alternativ titel Avengers Assemble, Marvel's The Avengers
Regissör Joss Whedon
Manus Joss Whedon
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Robert Downey Jr, Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Samuel L Jackson, Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgård, Gwyneth Paltrow, Alexis Denisof, Harry Dean Stanton, Tina Benko, Jerzy Skolimowski, Paul Bettany (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8738
Filmnummer 93067

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Newt
Iron Man, Hulken, Thor och Captain America har alla haft sina egna filmer under de senaste åren. Några bra, några mindre bra men aldrig har de imponerat riktigt stort på mig. Det som för filmerna...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Mihon86
Vad har Marvel som inte DC har... Loke är på hämndlysten resa att härska över ett kungarike, och när han inte fick härska i Asgård så tar han sikte på Thors älskade Jorden. Men Thor är in...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2023-01-21
Efter ha sett om Avengers för fösta gången sedan den släpptes på biograferna 2012 så får jag säga att mitt betyg har ändrats och jag får skriva en ny recension, då denna film kom så var den ju såklart väldigt välgjord och häftig för sin tid men det är nu 23 år sedan, tiden går galet fort, hursomhelst, första gången så var jag så tagen av att dom lyckades få ihop alla dessa hjältar, Iron Man, Thor, Captain America, Hulk, Black Widow, Hawkeye i en och samma film men inte på samma sätt idag, visst är det fortfarande ganska häftigt och effekterna håller fortfarande bra och storyn för en sån här typ av film är bättre än genomsnittet men ändå så är det något som saknas, jag får t.ex inte riktigt samma känsla som när jag såg Zack Snyders Justice Leauge (då menar jag såklart hans egna version och inte Whedons) men här känns det inte värst speciellt längre, kanske för att man är ganska mättad på denna typ av filmer idag, vilket man inte var då när allt var nytt och nyss startat upp. Det ska ju såklart tilläggas att det kan bero på regissör för jag kan verkligen fortfarande uppskatta superhjältefilmer om dom är välgjorda och välskrivna, men denna känns väldigt simpel idag, men skådisarna är fortfarande lika bra och det är roligt att se dom mötas för en stor händelse, alla skådisar (och det är många i denna) är suveräna i sina roller, detta var ju Paramounts sista film innan Disney tog över och det blir ett skapligt avslut helt klart, detta är sista filmen av fas 1 och innan marvel gick in med disney i fas 2 där det började droppa så smått i kvalitet, större budget men sämre manus är vanligt idag i dessa filmer och tyvärr för mycket barnslig humor som förstör alldeles för mycket, denna film av Paramount hade en skön balans av att vara både seriös och rolig, gillar man marvel och dessa hjältar så tycker jag helt klart att man ska se denna, eller om man bara gillar alla suveräna skådespelare som är med för dom är alla väldigt bra och det är ju bara toppskådisar med dessutom, åtminstone i dom större rollerna men förutom det så kan jag inte riktigt rekommendera denna som något man måste se längre, det är endast helt okej idag och betyget sänks från en 4:a till en stark 3:a
F-M-J
2021-10-14
"Obs! Medfött problem. Redan som barn tyckte jag detta var töntigt. Batman klara sig undan min cyniska inställning och till viss del spiderman. Jag klarar inte hålla mig fokuserad och inte ens avnjuta "hjärnan på is" underhållning utan upplever oerhört stark friktion av diverse saker jag inte står ut med. I min högst personliga åsikt tycket jag det är så fånigt det bara kan bli."
BjörnBandhund
2021-10-10
Nä superhjältefilmer är inte min grej. Bra skådisar men nästan 2 1/2 timmes action blir väldigt tröttsamt. Och så är det bra töntigt. 2-/5.
quelnightmare
2021-06-29
Förhoppningarna var höga, men det fanns en gnissande känsla av att detta trots allt kunde vara en ohelig röra.
myslas
2019-04-07
Många av de andra Marvel-filmerna jag sett om från Phase 1 har varit sämre än jag mindes dem som men den här är som ren underhållning riktigt bra ändå. Utan Hulken hade den varit betydligt tristare förstås men actionscenerna är rent generellt bättre än vad man sett från de andra tidiga MCU-filmerna, möjligtvis Iron Man undantagen. Handlingen däremot har man mer att önska av.
Rai
2019-03-19
Det här absolut inte min gren av film, så nej tack.. Fattar inte ens varför jag kollar på skiten, som bakis film, då man någon enstaka ut och festar..
Hanness
2019-02-28
Helt OK, bra blandning med härliga karaktärer.
LenWidleheyt
2018-12-18
Tunn som ett papper och endast för inbitna fans av minst hälften av de sex huvudpersonerna.
per_automatik
2018-10-01
Gu va tråkig
Qhorinhalfhand
2018-04-28
Överlag underhållande och lättsam, men inte mycket mer än så. Mer viktig film för marveluniversumet än intressant.
Visa äldre kommentarer »