Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

The Aviator


Martin Scorceses biografiska film om filmmagnaten och multimiljonären Howard Hughes som i sin ungdom skapade sig en förmögenhet och köpte filmbolaget RKO, kurtiserade stjärnor som Katharine Hepburn och Ava Garner och satte fart på bland annat Jean Harlows karriär.


Originaltitel The Aviator
Regissör Martin Scorsese
Manus John Logan
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale, Adam Scott, Kelli Garner, Alec Baldwin, Gwen Stefani, Ian Holm, Alan Alda, Jude Law, John C Reilly, Willem Dafoe, Danny Huston, Matt Ross, Frances Conroy, Brent Spiner, Edward Herrmann, Stanley DeSantis
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 12455
Filmnummer 23966

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av cineasten89
Martin Scorsese har verkligen hittat sin nya DeNiro i Leonardo DiCaprio, eftersom han tar fram det bästa av DiCaprios skådespeleri i rollen som Howard Hughes. Det känns nästan kusligt för DiCapri...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av
Martin Scorsese berättar historien om filmaren, flygkonstruktören och piloten Howard Hughes (1905-76). En mycket framgångsrik affärsman, kvinnokarl och utmanande man på alla sätt, då han motsat...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av paycheck
Om filmregissören och multimiljonären Howard Hughes liv. Hans liv var kantat av filmer, kvinnor, flygplan och basillskräck. Han köpte filmbolaget RKO som ung och han var ihop med kändisar som Kat...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Jämte
The Avitor är en slags episk berättelse om den mångsidiga och excentriska figuren Howard Hughes. Filmen är regisserad av mästaren Martin Scorsese och huvudrollen spelas magnifikt av Leonardo DiCa...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av rikirock
Han var den snabbaste människan i luften och den rikaste på jorden och en av 1900-talets mest mytomspunna figurer. Howard Hughes levde det liv som andra drömde om. Han skapade enastående storfilme...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ontherocks
Föräldralöse Howard Hughes var en ung miljardär som ville skapa storheter med sina pengar. De kallade honom \"junior\" och de kallade honom affärsman. Inget av dem ville han vara. Han ville vara ...   Läs mer »

Kommentarer


hsimpson
2021-02-09
Orkade bara med en timme av detta trams.
Rai
2019-04-26
Jösses, den här filmen är så sjukt överskattad. Har inte kolla på den sen den kom ut, men det här inte en av Leonardo DiCaprio bättre filmer. Den är bara seg och långtråkig.
Originalet
2017-11-24
Wow. 2 timmar och 43 min lång men spänningen finns genom hela filmen. Fantastiskt skådespel, realistisk och en bra story.
PSH-BOZO
2017-11-09
Storyn griper inte alls tag i mig, visst är det lite kul att se gestaltningarna av klassiska filmstjärnor. MEN det blir mycket flygplan, kanske lite för mycket. På det stora hela blir filmen rätt segt tyvärr. Dock är det ett snyggt foto och fint skådespeleri på sina håll. Det är en bra film varken mer eller mindre.
widez
2017-04-23
Intressant berättelse helt klart! Snyggt filmat och mycket bra skådespel.
RustyFilm
2016-12-09
Att Aviator tar fem Oscars och mängder av nomineringar ett år med så bra filmer som 2004 förvånar. Scorseses sätt att berätta historian om Hughes intressanta liv och livsverk är inte fullkomligt. Jag känner inte mycket när jag tar del av det här. Ett av få plus jag hittar i filmen är Leonardo DiCaprios sätt att visualisera Hughes tidiga fobier.
BSBully
2016-08-02
Började titta utan o veta vad den handlade om, och till min förtjusning har vi Ava Gardner, Spencer Tracy, Cary Grant & Katharine Hepburn mfl som dyker upp i en fascinerande historia om en snubbe vid namn Howard Hughes. Den här va helt i min smak!
BrutusBeefcake
2016-01-27
Trodde den skulle handla om Hughes i filmbranschen men detta handlade ju till 99 % om flygplan vilket var skittråkigt. I övrigt känns biografin ganska så onödig och jag känner inget intresse över detta alls. Sedan att flygscenerna inte är särskilt välgjorda gör ju inte saken bättre. (5-/15)
Rundeep
2015-09-14
Ganska bra. Den största behållningen man får av att se den här filmen är nog att få en känsla för vad OCD kan göra med människor, DiCaprio var som vanligt fantastisk.
pixies
2015-03-27
Filmen ligger mellan en trea och en fyra, där den i slutändan hamnar på en trea då den inte helt och hållet greppar tag i mig. Tyckte det var en fin berättelse som var utförd bra. Cate Blanchett var, som tidigare sagt, superb och DiCaprio var bra som alltid. Helt enkelt en bra film som tyvärr inte riktigt nådde hela vägen fram.
Visa äldre kommentarer »