2.6

The Ballad of Lefty Brown

Den åldrade Lefty Brown har ridit med sin vän Eddie Johnson i hela sitt liv. När en hästtjuv mördar Eddie så måste Lefty kliva fram ur sin partners skugga och möta verkligheten i en värld på gränsen mellan lag och laglöshet.

Originaltitel The Ballad of Lefty Brown
Regissör Jared Moshe
Manus Jared Moshe
Genre Western, 2010-tal
Skådespelare Bill Pullman, Kathy Baker, Jim Caviezel, Joe Anderson (II), Diego Josef, Peter Fonda, Tommy Flanagan, Joseph Lee Anderson, Tyson Gerhardt, Lewis Pullman, Adam O'Byrne, Stephen Alan Seder, Michael Spears, Dillinger Steele, Emily Jones, Seth Carlin

mammene
2021-01-02
Börjar trevande och lite småtaffligt, på gränsen till komisk. Men efter hand ryckte man upp sig och fick ihop en western historia. Bill Pullman kändes till en början lite maläten, men han växte med rollen. Kul att man i alla fall försöker hålla liv i westerngenren, även om det är svårt att slå de gamla hederliga. Väl värt ett försök, en inte så stark trea blir det.
2021-01-02
En helt okej och småtrevlig rulle som dock har lite känslan att någon bara ville göra en western och aldrig fick mer inspiration än så. Till en början drog det dessutom lite mot det fåniga, och jag kände mig tveksam till om Pullmans karaktär verkligen skulle fungera till att bygga en film kring. Men filmen hittar sin ton alltmer efterhand, och vi får ett gediget westernhantverk och en duglig story. Stark tvåa
HerrNenne
2017-12-17
Riktigt stabil, rak och simpel western som innehåller alla ingredienserna man vill ha.