The Bank
En thriller om den korrupta bankvärlden. Jim Doyle är ett geni som forskar djupt i matematikens teorier på jakt efter en formel som kan förutspå framtida börskrascher. När Simon O'Reilly, chef för Centabank, får höra talas om Jim, skenar hans fantasi iväg och ger honom dollartecken i ögonen. Styrelsen för Centabank sätter hård press på Simon då han inte lyckats leverera ett positivt resultat och han ser Jim som en chans att rädda sitt skinn och anställer honom. Med oändligt mycket pengar och resurser kan Jim sätta sin plan i verket...

Originaltitel | The Bank |
Regissör | Robert Connolly |
Genre | Drama, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | David Wenham, Anthony LaPaglia, Sibylla Budd, Mitchell Butel |
Filmnummer | 19887 |
Urtråkig inledning, halvtrött fortsättning men jag blev överraskad när det visade sig varför det matematiska geniet lyckades iscensatte detta, he he he, jag gillade slutet, bravo!
många logiska luckor.
BANKEN <3
Helt okej men väldigt förutsägbar.
förutsägbar och lite småseg. Skådisarna verkade inte så inspirerade.
jag gilllar den
En thriller om korruption i bankmiljö. Filmen är från Australien men de utmärker sig inte i jämförelse med Hollywood-produktionerna om man bortser från budgeten som i detta fall är relativt låg eller åtminstone ger sken av den. I övrigt är det en helt gångbar och fullt underhållande film som dock inte når över mängden i sitt helhetsintryck. Bank påminner i mångt och mycket om Framtidsfabriken, såväl i produktion, manus och handlingsförlopp.
Välspelad thriller med hyfsat manus och bra soundtrack. Ingen b-rulle.
Hely okej film, storyn är superbra.
David Wenham Rules
Australiensk lågbudgetfilm med bra story: två parallella historier som vävs samman i slutet - höjdaren och den vanliga människan. Om kapitalism och girighet. Svag fyra. Sevärd.