Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

The Big Lebowski


Jeffrey "The Dude" Lebowski är en slacker som helst går klädd i tofflor och bermudashorts, spelar bowling och dricker White Russian. En dag får han besök av två torpeder som kräver att hans fru ska betala vad hon är skyldig olika individer. The Dude förstår ingenting, han har varken pengar eller fru. Men torpederna låter sig inte övertygas utan pissar på hans matta och går. The Dude inser att han tagits för en annan och letar reda på rätt Lebowski för att kräva tillbaka mattan.


Originaltitel The Big Lebowski
Regissör Joel Coen
Manus Ethan Coen, Joel Coen
Genre Komedi, Kriminalare, 90-tal
Skådespelare Jeff Bridges, John Goodman, Steve Buscemi, David Huddleston, Julianne Moore, Tara Reid, Philip Seymour Hoffman, Sam Elliott, Ben Gazzara, Peter Stormare, Torsten Voges, Flea, John Turturro, Jon Polito, David Thewlis, Jack Kehler, Christian Clemenson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 26201
Filmnummer 206

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Qlix
Till att börja med, så är jag ett väldigt stort fan av Coen. Denna film, är min absoluta favoritfilm, och någonting av det roligaste jag någonsin skådat med mina ögon. The Big Lebowski hand...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av BroderHibiskus
Jeffrey Lebowski (Jeff Bridges) är mannen som gav spritdrinken White Russian ett ansikte i denna råcoola film av bröderna Coen. Jeffrey Lebowski är en riktig kille som inte gör mycket annat än a...   Läs mer »

Kommentarer


quelnightmare
2021-06-14
De som föredrog den linjära historien i Coen-brödernas Fargo kan rekommenderas att hålla sig borta från duonens glatt absurda uppföljning, The Big Lebowski.
RustyFilm
2021-04-24
Det är inte den absurda berättelsen som bröderna Coen kokat ihop som bär filmen till framgång, utan det är utformningen av berättelsens karaktärer. Både karaktärernas personliga drag och passningen dem emellan är mycket bra och roande. Här finns en lite flegmatisk hippie inspirerad typ som kallas The Dude (Jeff Bridges) och en lite begränsad men våldsam Vietnamveteran Walter (John Goodman) och så en snäll strykpojke som för det mesta är steget efter Donny (Steve Buscemi). Dude, Walter och Donny är hängivna bowlingspelare (mycket bowling blir det). Väl utmejslade sidoroller finns det också gott om. Från 90-talet men funkar bra än.
apelsin
2021-04-06
Tramsig skit från början till slut.
mammene
2020-12-04
Längesedan jag skrattade så här mycket i en film, det är en blandad humor, finurlig, dråplig och charmig. Den stora stjärnan här är Jeff Bridges, med sina coola stil, samtidigt så kompletterar de tre huvudpersonerna varandra så bra i sina olikheter. Vill se mer sådant här.
visser
2020-05-20
John Turturro, en av skådespelarna i filmen, har sagt att han själv fick lov att se den tre gånger innan han förstod hur bra den är!
Necro951
2019-01-26
helt klockren film, klart en av dom bättre komedierna. älskar walters attityd och hans idiotiska drag.... klar 5a i min bok och min flickväns
sawa
2019-01-10
Den går att se, och se om, men är ganska tramsig, precis som många av bröderna Coens verk.
sodomiten
2019-01-06
Jeff bridges och John Goodman är jävligt bra skådespelare men den här filmen är bara trams.
LadyFlanders
2019-01-05
Fattade ingenting när den var ny (grabbfilm), älskar den idag.
Nalleman
2019-01-04
Kort och gott: Bra!
Visa äldre kommentarer »