Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

The Blair Witch Project


I oktober 1994 gav sig de tre filmstudenterna Heather, Joshua och Michael iväg på en tvådagarstur i Black Hills-skogen i staten Maryland. De hade tänkt sig att göra en film om den lokala legenden, Blair-häxan. Men något händer i skogen, och de tre ungdomarna försvinner. Ett år senare hittades deras inspelningar. Denna film bygger på dem...


Originaltitel The Blair Witch Project
Regissör Daniel Myrick, Eduardo Sánchez
Manus Eduardo Sánchez, Daniel Myrick
Genre Thriller, Skräck, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Heather Donahue, Michael C Williams, Joshua Leonard
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 19261
Filmnummer 159

Recensioner

Skapad 2019-12-01 av watts_next
Denna film skrämde livet ur mig när jag såg den första gången. Visserligen är det inte så konstigt, eftersom jag befann mig i en liten stuga mitt ute i den stora skogen... Filmen i sig är int...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Stygga-Vargen
I oktober 1999 gick filmen The Blair Witch Project upp på biograferna i Sverige men själv såg jag den först året därpå, då den släpptes på VHS. Det var min bror som hyrde den och vi tittade ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Stomberg
Den handhållna kamerans estetik och ojämna klipp hörde inte till nyheterna under 90-talet. Denna typ av filmestetik, med sina rötter i dokumentärfilmen, förfinades av fransmännen redan i slutet...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av JoeZ
\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear and the oldest and strongest kind of fear is fear for the unknown\" -H.P. Lovecraft Jag har en tendens att få tårar i ögonen när jag ser p...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av jaaz
Detta är en filmatisering av vad som skulle blivit en dokumentär om den legendariska Blair-häxan i skogen Black Hills, Maryland. Saker och ting blev dessvärre inte riktigt som de skulle... De tr...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Octan
Filmen som spelas in med hjälp av två handkameror och en mycket liten budget. Förvänta er inte några skräckscener. Det handlar om tre ungdomar som ska göra en dokumentär om Blairhäxan som sä...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Det mest fascinerande med Blair Witch var väl egentligen hur något så enkelt kunde bli så stort. En helt kult, om än ganska snabbt utdöende, följdes i dess fotspår. Legenderna, myterna - allti...   Läs mer »

Kommentarer


päronanton
2021-01-14
Riktigt bra! Väldigt spännande med en obehaglig atmosfär genom hela filmen. Den gör den extra otäck med tanke på att den är filmad som en dokumentär, och man känner verkligen förtvivlan och frustrationen hos ungdomarna som vill hem.
fisk0
2019-07-07
Trots att den gjorts så många gånger sedan 1999, funkar den fortfarande. Kanske inte direkt läskig, men väldigt stämningsfull och över lag både övertygande skådespeleri och klippning.
Rai
2018-01-07
Värsta smörjan jag kar kollar på! Är osäker om jag ens kollade klart den här usla, dålig, sämsta, pinsammaste, fånigaste, löjligaste filmen! Jag säger bara en sak om den här filmen, förutom allt annat jag har skrivit. URK!!!
silvertrain
2017-11-10
Kan säga också att svenska Det okända som har många likheter med denna är mycket bättre än denna faktiskt. Dem filmen vart man ordentligt rädd för vi sina tillfällen, vilket man som sagt inte blev av denna.
anticosmicdawn
2017-07-10
Tyvärr är det bara spansk REC samt 95% utav The Last Broadcast som kommer i närheten utav TBWP. Om det är en found footage-film du ska se i ditt liv så är det denna.

2017-02-14
År 2000 hyrde jag denna film på VHS och såg den tillsammans med några kompisar. Jag hade inte sett den förut och jag tyckte inte om den över huvud taget. De senaste dagarna har jag funderat på att betygsätta och kommentera denna film här på Filmtipset men jag mindes i princip ingenting av filmen och jag kände att jag behövde se om den innan jag gav mig på den för det har ju trots allt gått ungefär 17 år sen jag såg denna film sist och jag mindes bara ett par småsaker från den. Sagt och gjort. Jag är faktiskt glad att jag gav den här filmen en andra chans för nu gillar jag den faktiskt. Att jag har betydligt livligare fantasi och är lite vidskepligare nu än när jag såg den för 17 år sen bidrog säkert till att jag ändrat åsikt. Livlig fantasi i kombination med vidskeplighet är nog en fördel om man ska se denna film och sen tror jag även det är bättre om man sitter och tittar på den ensam i ett mörkt rum än tillsammans med andra. Slutet lämnar några frågor obesvarade men är ändå filmens höjdpunkt. En riktigt läskig filmupplevelse i min mening,
Solidus
2016-11-26
Fantastisk uppbyggnad till kaoset inne i skogen och bra skådespel från aktörerna, men slutet är blir tyvärr enbart skrik och ofokuserad kamera som sänker upplevelsen. Dock kan jag inte förneka att filmskaparna har gjort ett förträffligt jobb med att skrämma sin publik utan att visa någonting.
MaxMackan
2016-09-11
I biomörkret 1999 var det en av mina starkaste filmupplevelser. Hela salongen kändes som den andades som en och samma organism, små genuina skräckreaktioner kunde höras då och då från sprida platser. Och åtminstone jag och säkert många andra som var 15-16 år och aningen naiva kom ut i storögd förvirring kring vad vi sett, som i sin tur leder till en obehaglig skräckkänsla. Den där tveksamheten kring om det var på riktigt, som hela filmen vilar på. Som film betraktat tappar den mark för varje år på vissa sätt, trollen spricker i dagsljuset. Dock är det en välkonstruerad film, som har en trovärdighet i dialog, kameraarbete och utförande som de flesta andra found footage-filmer saknar. En milstolpe som har sin plats i filmhistorien oavsett vad man tycker om den.
Stygga-Vargen
2016-07-20
Totalt värdelös på alla sätt och vis! Kassa skådespelare som är så uppenbart oerfarna att de till och med får Paris Hilton att framstå som bra, värdelöst filmad och de "hoppande" kamerorna är bara störande, inte det minsta skrämmande eller otäck och inte särskilt spännande blir det aldrig heller.
Tsurugi
2016-02-16
1999 var ju ändå inte så länge sedan så jag vet inte om den kan vara föråldrad på så sätt att den var läskig då men inte längre. Men jag såg inte filmen när den var ny men jag tyckte inte att den var läskig på något sätt egentligen. Men ändå rätt bra gjord tycker jag och den var relativt originell när den kom ut. Trots allt ganska sevärd, men absolut inget mästerverk.
Visa äldre kommentarer »