2.3
2.3
The Body
När jesuitprästen Matt och arkeologen Sharon gör ett fynd som kan vara Kristi korsfästa kropp sätts krafter på hög nivå in för att till varje pris tysta ner alltihop.

Originaltitel | The Body |
Regissör | Jonas McCord |
Manus | Jonas McCord |
Genre | Drama, Romantik, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Antonio Banderas, Jason Flemyng, Derek Jacobi, Olivia Williams, John Shrapnel, John Wood, Makram Khoury, Ian McNeice, Vernon Dobtcheff, Mohammed Bakri |
Riktigt skön film. Bra handling, bra prestationer och skönt tempo.
Har förvisso inte sett den på år och dar men minns den som ganska underhållande och spännande även om den inte är något mästerverk. Skulle dock vilja se om den för jag har en känsla av att jag skulle tycka bättre om den idag.
Att som lärare undervisa i religion är fantastiskt kul därför att det är ett så öppet ämne. Vi vet ju egentligen inget men att tillsammans med elever gräva djupt in i våra egna tankar är spännande. Samma tankar väcker denna film för den tar upp detta med att tro. Alla människor tror på något och tänk om det du tror på starkast inte finns.
Film med ett intressant religiöst tema, vad skulle hända med kristendomen om någon kunde bevisa att de hade hittat jesu kropp i en grav? Men nu handlar väl inte filmen direkt om konsekvenserna, mer om hur den korrupta kyrkan försöker dölja bevisen "innan det är för sent"... Tyvärr så håller det här för lågt tempo, det blir rörigt och i slutändan så har den väl egentligen inte sagt så mycket ändå... den får godkänt för temat.. men det hade kunnat gjorts betydligt bättre.
Här var det religiösa tokar på alla håll. Jag gillar premissen och jag gillar Olivia Williams rollfigur, och för det mesta funkar det rätt så bra, men man får en bitter eftersmak av att filmen trots ämnet den tar upp ändå fegar ut i slutändan och blir onödigt religiös, om än bortifrån religiösa dogman. Dessutom lite väl mycket onda palestinier för min smak. Mycket sämre än den femma jag av någon anledning tyckte att den här filmen var värd 2004.
Lite synd att den faktiskt MYCKET intressanta och spännande storyn inte riktigt tas tillvara här. Kunde ha blivit en mycket bättre film. Den behåller dock intresset och är nog spännande och tankeväckande för att få en 3:a.
I princip varje scen illustrerar Banderas sitt bekymrade sinnestillstånd genom att luta sin panna mot någonting.
Taffligt absolut. Men en liten klapp på axeln (eller lite fniss bakom ryggen) för att de lyckas skrapa fram en god och en ond anhängare av varje religion. Allt för att inte stöta sig alltför mycket med någon antar jag.
Dålig, dålig, dålig
Det är jävligt bra setting, men fan vad taffligt gjort!