Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

The Bourne Identity


Handlar om en man som räddas från en säker död utanför den franska kusten av en fiskebåt. Han återhämtar sig, men snart står det klart att han har drabbats av total minnesförlust. Hans kunskaper, fysik och kunskap i flera språk tyder tyder dock på ett farligt förflutet. Nu börjar hans jakt efter på sin identitet och sanningen. Till sin hjälp har han den hemlighetsfulla Marie och snart inser han att de jagas av lönnmördare.


Originaltitel The Bourne Identity
Regissör Doug Liman
Manus Tony Gilroy, W Blake Herron
Genre Action, Thriller, Äventyr, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper, Clive Owen, Brian Cox, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Gabriel Mann, Walton Goggins, Josh Hamilton, Julia Stiles, Orso Maria Guerrini, Tim Dutton, Denis Braccini, Nicky Naudé, David Selburg, Demetri Goritsas
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22578
Filmnummer 5056

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av entalpi
Den andra filmatiseringen av Robert Ludlum's bok \"The Bourne Identity\" (svensk boktitel; \"Identitet Kain\") börjar lovande jämfört med andra spion och agentfilmer. Matt Damon spelar en man som ...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2020-03-15
En film som inte åldrats allt för väl. Kan tänka mig att anno 2002 detta where the shit- gällandes action. Visst innehåller jädrans mkt.. schysst action/fighting scener. Sen den dära hund-koje biljakten haahaa/sanslöst#/ 2+
kanemura
2020-02-17
Jag såg om den igår för första gången på säkert åtta år och kände att jag hängde med lite bättre den här gången. Bra spionfilm och Franka Potente är lite stabilare och enklare att lyssna på än skrikiga fotomodeller från 60-talets bondfilmer. Damon är lätt att gilla och Chris Cooper är alltid bra.
Qhorinhalfhand
2018-04-03
En stabil och helt klart sevärd agentrulle, stark start på filmserien.
C12
2018-02-28
Börjar bra, men blir tillsist löjlig. Ge karln en blå trikå med S på bröstet.

2017-05-07
Starter riktig bra men er litt for ujevn for å få femmeren, men +4 blir det.
Stygga-Vargen
2016-10-17
Bättre än originalet! Svag 5:a.
Robkiller
2016-08-21
Helt ok agentaction, även om det känns väldigt tamt om man jämför med de brittiska motsvarigheterna... håller intresset uppe utan att ta sig riktigt...
best_jeppe
2016-07-23
Har precis börjat titta om Bourne-filmerna (inte legacy) inför fjärde filmen som jag ska se om 1 vecka och har såklart börjat med denna och den är faktiskt mycket bättre än vad jag minns att den var. Jag vet inte men jag gillar den här "stilen" på film mycket bättre än vad vi har nu rent generellt. Jag vet att när jag satte betyget för 13 år sedan så tyckte jag att det var en 3a men nu är det en solklar 4a. Spännande, bra skådespel, intressanta karaktärer och bra action. Gillade den skarpt. Detta gör mig ännu mer pepp att se om de andra 2 filmerna.
Strongbow
2016-01-21
Nja, har väl inte åldrats med värdighet direkt. Knappt godkänd svag trea.
Lord-Antedel2
2016-01-06
Måste faktiskt erkänna att jag såg denna vid slutet av 2015. I december. Och, de här filmerma är ju kända, men, wow. Matt Damon, seriöst. Matt Damon. Dandy Damon som jag brukar kalla honom. Filmen är väldigt intressant, det är inte bara en brud med, utan två brudar, och i vissa filmer är det inte ens brudar det handlar om, Så, bara det blir en 3'a. Men ser ju att det står en 5'a och frågar - hur tänker du? Jo, inte nog med att Matt Damon är vältränad, utan tröjan åker, jag ska inte avslöja vart i filmen, men inte bara det, utan det är välpackat med action, men framförallt, och här är det bästa med filmen - Moby fick äran att spela ett soundtrack i filmen, och, jag menar, börjar du svettas när du ser Matt utan tröja, så kommer du svettas ännu mer när Moby börjar spela. Så om du gillar action, väldigt bra soundtracks, men framförallt intressant och välfilmad tidigt 2000 tals action, så är detta filmen för dig.
Visa äldre kommentarer »