Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

The Bourne Legacy


En konspiration inom underrättelsetjänsten håller på att avslöjas och regeringen skyr inga medel i sina försök att röja undan alla tänkbara spår efter sina topphemliga förehavanden - de är till och med beredda att mörda de agenter som varit inblandade. Den genetiskt manipulerade agenten Aaron Cross blir tvungen att använda alla sina färdigheter för att ta sig levande ur det hela och avsluta det som Jason Bourne en gång påbörjade.


Originaltitel The Bourne Legacy
Regissör Tony Gilroy
Manus Tony Gilroy, Dan Gilroy
Genre Action, Thriller, Äventyr, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Jeremy Renner, Rachel Weisz, Edward Norton, Stacy Keach, Albert Finney, Corey Stoll, Dennis Boutsikaris, Donna Murphy, Corey Johnson, Louis Ozawa Changchien, Oscar Isaac, Scott Glenn, David Strathairn, Elizabeth Marvel, Shane Jacobson, Zeljko Ivanek
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3718
Filmnummer 97341

Recensioner

Skapad 2019-11-22 av Jules4893
Handlingen i The Bourne Legacy skiljer sig inte nämnvärt från de andra Bourne -filmerna. Konsekvenserna från de tidigare filmerna utspelar sig här då stora delar av CSI operationer läggs ner. A...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2023-06-17
Väldigt bra fortsättning på Bourne sagan eller Bourne universumet om man vill kalla det så, denna film har en ny agent spelad av Jeremy Renner som han gör med perfektion, han är en typ av Bourne agent men i ett helt annat typ av projekt med agenter, så istället för Bourne så får vi här Aaron Cross, så man skulle kunna kalla detta för en liten spin-off till själva Bourne trilogin, den vävs in snyggt med övriga Bourne filmerna genom hintar på namn, karaktärer, projekt och via nyheter osv, denna utspelar sig då exakt samtidigt som tredje filmen med Bourne, så det som händer i tredje Bourne filmen händer samtidigt som denna utspelar sig om man säger så, det är lika välgjort som alla andra Bourne filmer och som sagt, Jeremy Renner är perfekt som den nya agenten vi får följa här, som även han upptäcker att något är skumt med hela projektet när dom försöker avsluta det hela genom att rensa alla spår och Renner får fly för livet och försöka hitta sanningen, väldigt lik handling som övriga Bourne filmer men det är kul med en ny karaktär och många nya skådisar och nya miljöer, tyvärr är slutet lite platt då det säkert var tänkt att komma en uppföljare även på denna men blev aldrig av, trodde alltid att vi skulle få en Cross/Bourne möts och jobbar tillsammans film, men tyvärr, det fick vi aldrig heller, men trots det så är det välskrivet, såklart av den mästerlige manusförfattaren Tony Gilroy som även här har ställt sig bakom kameran och regisserar och han gör det riktigt bra, allt är väldigt välfilmat och intensiteten är hög genom hela filmen, många bra skådisar i mindre men viktiga bi-roller, vi får t.ex se Scott Glenns, Albert Finneys och David Straithairns karaktärer dyka upp igen och sedan nya i form av Rachel Weisz, Edward Norton, Stacy Keach, Corey Stoll samt även Oscar Isaac i en väldigt liten roll och alla gör sina roller suveränt, det är som sagt väldigt bra och välgjort och spännande hela vägen igenom och Tony Gilroy visar att han även är en duktig regissör, men man bör som sagt ha sett dom övriga Bourne filmerna innan man ser denna, för att förstå allt och hänga med som bäst så bör man se hela Bourne trilogin med färskt i minnet och sedan denna, för anknytningarna till Bourne filmerna gör mycket för helheten tycker jag, så en väldigt bra spion-action-thriller i Bourne universumet skulle jag vilja kalla detta. Betyget blir en svag 4:a
karlstadtös
2022-07-17
Det var länge sen jag såg de tre första, så tog ett tag innan jag kom in i denna. Tyckte den var spännande, men känns som den slutade mitt i. Hoppas på upplösningen i nästa.
idaho1981
2022-02-19
Spännande historia. Brenner känns dock rejält träig, men Weisz gör det bra. Lagom underhållande.
hsimpson
2022-01-19
Håller ganska skapligt ganska länge, men sista halvtimmen är tråkig, med riktigt dåliga jakt-scener. Damon saknas också.
Commandante
2021-01-16
Filmen saknar det där lilla extra som gjorde de tidigare Bourne-filmerna gå bra. Actionscenerna är ok, mem handlingen är tunn och skurkarna står mest bara och halvskriker CIA-lingo till varandra.
Zhatan
2019-12-05
Renner är bra men handlingen i denna är mycket sämre än tidigare filmer.
TURGUT
2019-02-11
Saknar Jason Bourne!
Zok
2018-09-04
Oerhört tråkig action, och för lång för sitt eget bästa. Renner fungerar annars bra i rollen.
cosinusfi
2018-04-24
Naa.. blir liksom urvattnad. Snygga actionscener och snygga mijöer. Men räcker inte. Bra bakfyllefilm dock.
Starkbröl
2018-04-16
Ganska hantverksmässig dussinaction där "Jason Bourne" bara är en statist vid sidan om handlingen och bara förekommer på bild. Renner är kanske lite anonym men en bra skådis och slår alla på käften som han ska. Sevärt? Tja, det finns väl hundra bättre actionrullar med i princip samma handling.
Visa äldre kommentarer »