Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

The Broken Circle Breakdown


Elise äger en tatueringsstudio och Didier är en flamländsk cowboy som spelar banjo i ett band. Det är kärlek vid första ögonkastet, trots att de är som dag och natt. Han pratar, hon lyssnar. Han är en dedikerad ateist, men samtidigt en obotlig romantiker. Hon har ett kors tatuerat i nacken, men har ändå båda fötterna på jorden. Deras lycka blir komplett när deras lilla dotter Maybelle föds. Men när flickan bara är sex år gammal blir hon svårt sjuk och allt förändras.


Originaltitel The Broken Circle Breakdown
Regissör Felix van Groeningen
Manus Felix van Groeningen, Carl Joos
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Johan Heldenbergh, Veerle Baetens, Nell Cattrysse, Geert Van Rampelberg, Nils De Caster, Robbie Cleiren, Bert Huysentruyt, Jan Bijvoet, Blanka Heirman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 529
Filmnummer 103879

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


pufred
2018-01-16
Belgiskt bluegrass-melodrama med en countrysångare och en tatuerare. kan inte säga att jag kände mig odelat positiv inför anblicken. Men den sålde in sig på mig med romantik, sorg, föräldraskap, skuld, religion, politik och musik. Saknade kanske en socio-ekonomisk kommentar och den var kanske lite melodramatiskt enkel, men den berörde mig.
Fiskjävel
2016-10-31
Filmen håller en hög standard rakt igenom avseende skådespeleri och form/stil. Mitt problem med den är dess långsamma tempo kombinerat med gråa yta. Är den inte lite väl tråkig ibland? 3-.
Lurvtuss
2016-05-29
Tröttnade och stängde av..
Roffa
2016-03-02
Gillar denna starkt, + för grymt soundtrack!
emilstjernholm
2015-11-01
Fint konstruerad historia som hoppar fram och tillbaka utan att det blir rörigt eller övertydligt. Fint soundtrack.
Genstruktur
2015-10-17
Är beredd att hålla med Galivan i mångt och mycket. Hela filmen känns konstruerad och människorna känns som karikatyrer.
foppa99
2015-04-18
Hög klass rätt igenom
Galivan
2015-04-01
Inte en scen känns naturlig , allt är konstruerat och tillgjort som reklamfilm, man har använt en massa förstärkande element, som tex countrybanjomusiken som bidrar till en feelgood-atmosfär. Huvudpersonerna råkar vara countrymusiker, så det blir ju ett perfekt soundtrack, och komplementerar de tyngre partierna. Dödsmetall hade inte funkat. Man låter sällan verkligheten bära sig självt, utan måste neurotiskt ha musik hela tiden. Karaktärerna är ytterst stereotypa, iallafall under första halvan. Det fanns ett utfall mot religion som gav en viss dimension till rollkaraktärerna, men det kändes som ett spontant inslag från ingenstans som bara ägnades ett par högljudda scener. Jag hittade inga kvaliteter.
Berniey
2015-03-31
Sorglig i överkant, men bra skådespelare lyfter denna film men det känns inte riktigt helgjutet, men klart sevärd.
indygrinder
2015-02-22
Starkt och känslofyllt om musik, kärlek och sorg och vad det kan göra med människor. Gränsar ibland till för glatt eller för deppigt, men det är bra gjort och skådisarna känns äkta. Den upphackade kronologin gav filmen ett större djup. Riktigt snyggt gjort. Stark trea.
Visa äldre kommentarer »