The Call

Två personer lever i olika tider. Seo-yeon lever i nuet och Young-sook lever i det förflutna. Ett telefonsamtal förbinder de två och deras liv förändras oåterkalleligt.

Originaltitel Kol
Regissör Lee Chung-hyun
Manus Lee Chung-hyun
Genre Thriller, Skräck, Mysterium, 2020-talet
Skådespelare Park Shin-hye, Jeon Jong-seo, Kim Sung-ryung, Park Ho-san, Lee El, Oh Jeong-se, Lee Dong-hwi

Bokföringsprogrammet Mineko

BarryHero
2025-03-01
På förhand lät det intressant med tidsaspekten och seriemördarstuket, men i slutändan är det en helt ologisk röra som man bara skakar huvudet åt mot slutet. Viss spänning till allt verkligen spårar ur. Uselt slut, som dessutom inte följer filmens egen logik.
Tatty
2024-08-07
Lite rörigt men förstår vad filmen handlar om. Lite spännande men som sagt lite rörigt.
Tatty
2024-08-07
Starlette
2023-01-26
Seg med mycket skrik.
StureStenhög
2021-03-14
En småkul idé som man har sett en del varianter på tidigare, men här får vi en vändning en bit in som skapar lite nya aspekter. Huvudpersonen hamnar verkligen i en intrikat situation som leder till en egensinnig form av spänning. Nu verkar det här dock vara en remake, så hur mycket det där är den här filmens förtjänst låter jag vara osagt, men jag dras iaf med i den. Annars börjar den lite trevande, och jag hade önskat att man hade gjort ett bättre jobb med att etablera karaktärerna, det hade man tjänat på senare i filmen. Som alla andra sådana här filmer så har den förstås sina logikproblem också, men det försöker den lösa genom att inte förklara så mycket och aldrig gå in i detalj kring sina regler. Det kommer den undan med ganska bra, det är först när de slänger in en scen under eftertexterna som det lite för uppenbart inte går ihop. Nu får det väl bli att leta upp det där originalet, att koreanerna gör nyversioner på brittiska filmer var en twist som jag inte riktigt var beredd på