Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

The Chronicles of Riddick


I denna uppföljare till Pitch Black återser vi Riddick fem år senare som förrymd fånge som har förmågan att se i kolsvart mörker. Han hamnar mitt i ett krig mellan två starka krafter, en ond sekt som kallar sig Necromongers, och de goda The Elemental, vars ambassadör Aereon hjälper Riddick.


Originaltitel The Chronicles of Riddick
Alternativ titel Pitch Black 2
Regissör David Twohy
Manus David Twohy
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Vin Diesel, Thandie Newton, Judi Dench, Colm Feore, Roger Cross, Linus Roache, Nick Chinlund, Keith David, Christina Cox, Karl Urban, Kristin Lehman, Yorick van Wageningen, Alexa Davalos, Mark Gibbon, Vitalij Kravtjenko, Kim Hawthorne, Alexis Llewellyn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7042
Filmnummer 19968

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av saias570
När jag såg att The Chronicles of Riddick hade kommit ut på DVD så kändes det som att det var självklart att jag skulle se den. Pitch Black var en de få filmer som under de senaste åren verkl...   Läs mer »

Skapad 2019-11-20 av Silverbullit
Nu är jag riktigt glad, för jag har sett “The Chronicles of Riddick”. Det är underligt att filmbolaget inte tvingat sig till namnet ”Pitch Black 2” i stället, för detta är faktiskt en uppfö...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av
Filmen “Pitch Black” kom år 2000 som en oväntad smäll i ansiktet. Jag hade inte hört mycket om denna lågbudgetfilm och förväntningarna var låga. Ändå lyckades den överraska mig med en sim...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av LiqWid
The Chronicles of Riddick är den fristående uppföljaren till Pitch Black, som handlar om den muskulösa fången Richard B. Riddick (Diesel), en människa som har förmågan att se i kolsvart mörke...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av Exterus
Vanligtvis då jag ser en film och jag har väldigt låga förväntningar så blir jag positivt överraskad. För när jag har riktigt låga förväntningar så ska det vara något extraordinärt dål...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2020-04-03
En tveksam produkt, där småskaligheten i Pitch Black ersatts av storbudgeteffektpangboomsmackbröl. Det blir ännu mer generiskt av någon anledning. Jag får också lite vibbar av att Jupiter Ascending sneglat mycket på denna film.
Rele
2019-10-11
En dålig Vin Diesel film. Vin Diesel själv och några andra kända skådespelare spelade så bra som regin och manuset tillät. Jag ger en etta.
Gordyal
2016-12-09
Väldigt mycket sämre än såväl Pitch Black som Riddick. Detta är mer som Star Wars fast där man ersatt allt matinétrams (vilket inte är lite) och ersatt med charm-, distans- och poänglös machoaction. Några coola scener - det är allt. (4+/15)
Portugallien
2016-01-21
2+
Brouhaha
2015-11-07
Lätt på min topp 3 över bästa Riddick-filmerna jag har sett. Den är rätt skön på sina ställen, framförallt gillade jag verkligen Chinlund, och han fick ju rätt mycket utrymme på sina ställen. Men det är inte alls samma känsla som i Pitch Black. Och allting som hade med Necromongolerna att göra var bara tråkigt.
Asmorod
2015-06-18
Pinsamt dåligt foto staplat på hög.
Krille80
2015-01-01
Sci-fi-genrens stora vinster för mig är att ta de vardagliga med relationer mellan personer och det vardagligt mänskliga i beetende och agerande och placerar detta i de fantastiska miljöer och specialeffekter som sci-fi-genren erbjuder. Chronicles of Riddick lyckas hålla sig på rätt sida av den linjen och gav mig därför en underhållande filmstund där Vin Diesel liksom Alexa Davalos fungerar bra medan jag här har riktigt svårt för Karl Urban och speciellt Colm Feore.
Lunatisk
2014-07-19
Tror detta var en av de tråkigaste filmerna jag nånsin sett.
JPerlie
2014-01-02
Jag vill ge den här en fyra bara för att den är så sjukt snygg! Men stora delar av dialogen är pinsam när den försöker vara cool och för mycket enkla saker kunde ha gjorts bättre. Men det är inget fel på action och hårdheten i den här filmen. Den lägger sig på en stark 3:a och jag tackar för flera av de kvinnliga karaktärerna som var bad ass och fick utrymme till att vara det.
Rele
2013-10-10
Den här filmen är inte bra. Jag ger en svag tvåa.
Visa äldre kommentarer »