Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

The Clearing


Wayne och Eileen lever den amerikanska drömmen. Tillsammans har de två barn och har byggt upp ett framgångsrikt företag från grunden. När Wayne blir kidnappad av en anställd och hålls fången i en avlägsen skog förvandlas deras liv till en mardröm. Eileen måste göra allt för att få sin make frisläppt levande.


Originaltitel The Clearing
Alternativ titel The Clearing - Hämnden
Regissör Pieter Jan Brugge
Manus Justin Haythe
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Robert Redford, Willem Dafoe, Helen Mirren, Matt Craven, Alessandro Nivola, Melissa Sagemiller, Wendy Crewson, Larry Pine, Diana Scarwid, Elizabeth Ruscio, Gwen McGee, Sarah Koskoff, Graciela Marin, Mike Pniewski, Geoff McKnight, Audrey Wasilewski
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 799
Filmnummer 17591

Recensioner

Skapad 2019-12-10 av Rollywood
Det har gjorts många filmer om kidnappningar i Hollywoods historia. Men nästan alla har varit actioninriktade. Här är en mer dramatisk film om en familj som splittras när maken och fadern Wayne H...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av paycheck
Wayne och Eileen Hayes lever ett perfekt liv. Wayne har ett bra jobb, de har två vuxna barn och ett stort hus. Allt är bra tills Wayne en dag blir kidnappad av en anställd. Wayne blir utdragen i sk...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av Loomis
”The Clearing” är ett kidnappningsdrama som bygger på en sann händelse som utspelade sig i Holland. Filmen utspelar sig dock i USA och har tungviktare som Robert Redford, Helen Mirren och Willem ...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2021-03-04
Bra skådisar förtjänar ett bra manus. The Clearing är ett helt okej thrillerdrama, men uppbyggnaden leder inte till mycket och slutet var en besvikelse.
Robkiller
2019-08-10
Välspelad men för långsam och i slutändan rätt meningslös
Zipper
2015-07-14
Kommer aldrig igång, och slutet är ett antiklimax. Jag gillade i alla fall samspelet mellan Redford och Dafoe, Mirren fick aldrig nåt riktigt att göra.
Krille80
2014-11-04
Mycket välspelad thriller. Helen Mirren, Robert Redford och Willem Dafoe är lysande. Filmens största förtjänst är skådespelarna och uppbyggnaden, filmens brister ligger i ett manus som nog upplevdes vassare som idé än vad det blev i utförandet. Filmen är intensiv och spännande, men också lite väl långsam bitvis.
kervisch
2014-03-07
2 av 5. Funkar att se
ClintanTheKing
2013-11-03
Börjar lovande och skådespelet är trovärdigt och bra från främst Redford och Dafoe. Även Mirren är bra här men filmen saknar något för att förtjäna en 3a i mina ögon.
Murvel48
2012-12-03
Ett finurligt berättat thrillerdrama!
Snah
2012-11-26
Logiska luckor, någon?
Franck-Ribery
2012-08-21
Så bra film faktiskt, dock har den fått dålig kritik så som det ser ut just nu. Men enligt mig var denna en spännande rulle, med ett oväntat slut.
MtotheN
2012-08-19
Nja. Den började hyfsat och trean låg ganska nära men den tappade mot slutet. När eftertexterna rullades kände jag mig besviken. Var det allt? Jag tänkte att Redford brukar väl alltid studera manusen minutiöst innan han tackar ja, så lite förvånad blev jag att han valde något så platt som detta. Bra skådisinsatser iaf.
Visa äldre kommentarer »