Atomic Blonde
Kronjuvelen hos den brittiska underrättelsetjänsten MI6, Agent Lorraine Broughton använder alla sina förmågor för att överleva hennes omöjliga uppdrag. Skickad ensam till Berlin för att få med sig ovärderliga handlingar ut ur den instabila staden, slår hon sig ihop med den lokala avdelningschefen David Percival för att navigera sig genom ett spel på liv och död bland spioner.
Originaltitel | Atomic Blonde |
Regissör | David Leitch |
Manus | Kurt Johnstad |
Genre | Action, Thriller, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | Charlize Theron, John Goodman, James Faulkner, Til Schweiger, Toby Jones, Barbara Sukowa, Daniel Bernhardt, James McAvoy, Eddie Marsan, Bill Skarsgård, Roland Møller, Sam Hargrave, Sofia Boutella, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Attila Árpa, Lili Gesler |
Helt okej, men inget som sticker ut något nämnvärt.
Underhållande spionthriller med en påkostad soundtrack. Charlize Theron är övertygande i huvudrollen och samspelet med James McAvoy funkar utmärkt.
Kul att även se Bill Skarsgård i en av birollerna.
Helt okej actionrulle med kvinna i huvudrollen och visst är Charlize Theron en tuff kvinna som kan bära upp en actionfilm, man kan väl typ kalla detta en dagens Nikita eller kvinnlig John Wick och visst är actionscenerna coola, David Leitch är grym på att koreografera fighting scener, vilket vi såg i deadpool 2 och första John Wick men var är manuset då? Kurt Johnstad har skrivit en väldigt simpel spionhistoria och karaktärer som man inte fastnar för eller känner med, det gör att det blir lite smått långtråkig action när man inte ens orkar engagera sig i karaktärerna, nu är denna film gjord efter en serietidning som jag inte läst och har som ingen koll på om känslan är efter serietidningen eller ej men som enbart film utan att ha läst tidningen så blir jag tyvärr inte impad, men det som ändå höjer filmen över 2:an i betyg är den underbara tidsperioden, kulisserna, kläderna, actionscenerna som tyvärr är lite för få men framförallt musiken, så jäkla bra soundtrack till denna film, så där blir jag ändå lite såld och för att inte glömma Theron själv förstås, funkar absolut som en stenhård kvinnlig spion men hennes kollegor i bi-roller som t.ex John Goodman och James McAvoy är tyvärr inte lika heta, bra skådisar men här gör dom rätt platta roller och manuset då, ja man har typ lyckats räkna ut hela storyn innan halva filmen gått, så inget höjdarmanus tyvärr, har hört att en fortsättning är påtänkt och jag är skeptisk, för om det inte blir en regissör som verkligen kan filma actionscener så har inte dessa filmer mycket att komma med. Betyget blir ändå en stabil 3:a
Roligt med musiken, men generellt slarvig. Inspelning vid murmuseet inklusive plattform?!
Stalker från -81 på premiär!? Jag brukar inte vara någon detaljpetare, men när det slängs i ansiktet på en är det irriterande.
Stabil, fartfylld, våldsam och sexig action. Theron övertygar. (9/15)
Ett ok manus men fantastiskt skådespel och mysiga miljöer i en spännande del av Europas historia.
Charlize Theron var bra. Habil actionrulle.
Helt ok actionrulle som dock var lite för lång
Aningen för lång, men snygg och underhållande. Enkel story med några knutar, trabantaction, cool musik och filmvåld. Godkänd!
Tja storyn, vad det nu gick ut på, var kanske inte den skarpaste. Istället läggs fokus på en grymt snygg scenografi, laddade actionscener och ett underbart soundtrack. Så hur dumt allt egentligen är har de lyckats göra en underhållande och snygg actionrulle.