Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Främlingars tröst


Ett engelskt förälskat par semestrar i Venedig för att reda ut sitt förhållande. Väl där blir de förföljda ev en mystisk besatt främling.


Originaltitel The Comfort of Strangers
Alternativ titel Cortesie per gli ospiti
Regissör Paul Schrader
Manus Harold Pinter
Genre Drama, Thriller, 90-tal
Skådespelare Christopher Walken, Rupert Everett, Natasha Richardson, Helen Mirren
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 110
Filmnummer 29236

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

Gigi1943
2013-02-28
Lika tråkig som Döden i Venedig! Tänkte stänga av men då hade jag missat slutet. Suck, jag tror man kan skippa denna rulle!

2012-05-07
Borde inte kunna vara så här tråkig med den rollistan, men det är leda från början till slut, och väntar man sig sensualitet blir man också dödligt besviken.
emilstjernholm
2012-02-05
Oerhört märklig film där Walken försöker bryta på italienska och utan finess framhåller sina fascistiska drag.
produr
2010-08-04
skådisarna är bättre än filmen
precineadd
2010-05-02
känns lite märkligt att säga att det är just angelo badalamentis musik som slösats bort när det är en film av paul schrader med ett manus av harold pinter byggt på en roman av ian mcewan, med fyra tunga och bra skådespelare i huvudrollen i kostymer utvalda av armani himself. den hade onekligen kunnat vara bättre,men storyn är för bra för att egentligen misslyckas på något riktigt fundamentalt plan
niljoh
2009-11-17
öhhhhhhhhhhh
jonbo
2008-10-16
Som vanligt med Schraders filmer, inte helt utan intresse men aldrig heller särskilt bra.
final_cut
2008-04-02
Imponerade samling skådisar tar an sig Harold Pinters suggestiva manus (efter förlaga), detaljrikt regisserat av Paul Schrader. En film som kräver mycket av åskådaren, men saknar tyvärr en tillfredställande upplösning. Men ibland är det resan i sig som räknas.
Bomkia
2006-07-20
Mystisk film som är ganska seg. Tack vare lite naket och lite Walken undviker vi 1an. 2a.
Sodastream
2005-02-07
När filmen var slut var det enda jag tänkte att Angelo Badalamentis vackra och finstämda musik slösats bort på en så pass urusel film. Jag har inget emot berättelsen i sig, tvärtom är denna historia i grunden väldigt lockande och hade kunnat bli en utsökt film allt igenom, men utförandet är så outtryckligt pretentiöst och alla, precis alla skådespelare (bortsett från Mirren) känns malplacerade. Jag som annars älskar Walken tröttnar fort på hans mekaniska och själlösa dialog. Och på tal om dialogen så skiftar den från patetisk till absurd och åter igen tillbaks till patetisk. Rupert Everetts skådespel är pinsamt dåligt, men å andra sidan är hans enda uppgift att se ointresserad ut och att gäspa. Natasha Richardson gör inget annat än att irritera mig, vilken otroligt dålig skådespelerska! En förutsättning för att den här filmen skulle fungera är att det finns en viss laddning mellan tex. Walken och Everett, men den är absolut obefintlig. När filmen är slut kan jag inget annat än att skratta och vilja sätta in Don't look now i dvd-spelaren istället. Där har vi en historia om ett par som möter döden i Venedig som faktiskt fungerar och engagerar. Det enda jag kommer minnas som positivt med den här filmen är de oerhört vackra bilderna av Venedig och det suggestiva soundtracket. I övrigt är det här ett av de största misslyckanden till film jag sett på mycket länge. Tyvärr.