Främlingars tröst
Ett engelskt förälskat par semestrar i Venedig för att reda ut sitt förhållande. Väl där blir de förföljda ev en mystisk besatt främling.

Originaltitel | The Comfort of Strangers |
Alternativ titel | Cortesie per gli ospiti |
Regissör | Paul Schrader |
Manus | Harold Pinter |
Genre | Drama, Thriller, 90-tal |
Skådespelare | Christopher Walken, Rupert Everett, Natasha Richardson, Helen Mirren |
Gillade Venedigstämningen. Kunde mynnat ut i nåt mer intressant men jag är nöjd.
Lika tråkig som Döden i Venedig! Tänkte stänga av men då hade jag missat slutet. Suck, jag tror man kan skippa denna rulle!
Borde inte kunna vara så här tråkig med den rollistan, men det är leda från början till slut, och väntar man sig sensualitet blir man också dödligt besviken.
Oerhört märklig film där Walken försöker bryta på italienska och utan finess framhåller sina fascistiska drag.
skådisarna är bättre än filmen
känns lite märkligt att säga att det är just angelo badalamentis musik som slösats bort när det är en film av paul schrader med ett manus av harold pinter byggt på en roman av ian mcewan, med fyra tunga och bra skådespelare i huvudrollen i kostymer utvalda av armani himself. den hade onekligen kunnat vara bättre,men storyn är för bra för att egentligen misslyckas på något riktigt fundamentalt plan
öhhhhhhhhhhh
Som vanligt med Schraders filmer, inte helt utan intresse men aldrig heller särskilt bra.
Imponerade samling skådisar tar an sig Harold Pinters suggestiva manus (efter förlaga), detaljrikt regisserat av Paul Schrader. En film som kräver mycket av åskådaren, men saknar tyvärr en tillfredställande upplösning. Men ibland är det resan i sig som räknas.
Mystisk film som är ganska seg. Tack vare lite naket och lite Walken undviker vi 1an. 2a.