Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

The Constant Gardener


Brittiskan Tessa Quayle, bosatt i Kenya, hittas mördad. Hennes man Justin, karriärdiplomat och trädgårdsmästare, tvingas finna svaren då ingen annan tycks vilja göra det.


Originaltitel The Constant Gardener
Regissör Fernando Meirelles
Manus Jeffrey Caine
Genre Drama, Romantik, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Danny Huston, Hubert Koundé, Packson Ngugi, Bill Nighy, Damaris Itenyo Agweyu, Daniele Harford, Donald Sumpter, Archie Panjabi, Gerard McSorley, Pete Postlethwaite, Juliet Aubrey, Anneke Kim Sarnau, Richard McCabe
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7417
Filmnummer 35465

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av LaszloKovacs
Jag hade ganska vaga begrepp om vart John Le Carré stod politiskt innan jag såg filmatiseringen av hans roman \"Den trägne odlaren\". Med tanke på hans spionromaner från det kalla kriget hade en ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Camla
Är det ok att döda någon som ändå är döende? Det är en fråga som Fernando Meirelles ställer i sin filmatisering av John Le Carrès roman Den trägne odlaren. Constant Gardener är en mångbo...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av Adoniram
Det här är en sorgsen film, som vill berätta flera olika historier på en och samma gång. Filmen är sorgsen för att den berättar historien om en kärleksrelation som drabbas av tvivel och missf...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av jack_jack_jack
Det här är en bra film. Det är det första man tänker på när man ser Ralph Fiennes från \"Schinder's list\", en oscarbelönad Rachel Weisz och dessutom regissören bakom \"Guds Stad\" Fernando ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av Nemralis
När jag går på bio brukar jag alltid försöka bygga upp ett objektivt och sakligt tänkande inför filmen jag ska se. Ibland är det svårare än annars. När jag skulle se \"The Constant Gardener...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av ungfilm
Efter den kritikerrosade Guds stad är Fernando Meirelles tillbaka med den brittiska thrillern The Constant Gardener baserad på John le Carrés roman. Den stillsamme diplomaten Justin Quayle, briljan...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2022-02-21
Solid, skoningslös, sorgsen politisk thriller där det är omöjligt att inte tänka på Zaida Catalans öde. Alltid härligt att råka på en film med den utomordentlige Pete Postlethwaite dessutom.
Starlette
2020-01-12
Intressant ämne, och man blir berörd. Tänkvärd.
Björkman
2018-05-21
Rätt bra i grunden, men hattigt och mindre bra klippt/editerat i ett antal sekvenser. Känslan blir att den inte uppfyller sin potential helt. Fiennes filmens höjdpunkt.
BrutusBeefcake
2018-03-17
Jobbigt foto tills man vant sig och då passar det ändå ganska bra. Ralph Fiennes är riktigt bra i denna spännande thriller med ett bra tema, jag gillar inte medicinbranschen från förr så detta passade mig. (10/15)
Qhunden
2015-01-02
Stabila skådespelarinsatser och intressant ämne, ändå orkar jag nätt och jämnt hålla mig vaken. Lite för rörigt och försöken att pigga upp handlingen med tramsiga actionscener drar ner betyget till en tvåa.
Krille80
2014-11-14
Detta är fantastisk thriller med politiska och konspirationstrådar som ni inte får missa. Ralph Fiennes är en helt sanslöst skicklig skådis som bär denna film på sina axlar på ett otroligt sätt. Rachel Weisz var väl värd sin birollsOscar för trots hennes lilla speltiden så eldar hon upp skärmen. Meirelles är en intressanta regissören.
paninaro
2014-06-05
Intressant och välgjord thriller med en del djup och bredd. Fiennes är lite av en favorit och är mycket bra i huvudrollen.
sarahrkn
2014-03-23
Underbar! En av mina favoritfilmer. Hade inte höga förväntningar innan jag såg denne, tänkte att det skulle vara någon lite tramsig kärleksfilm a la action i Afrika. Men den handlar om ett politiskt farligt spel som får en att dra många paralleller till verkligheten. Starkt tema. Kärlekshistorien är också fin, men det är inte det viktigaste i filmen.
RichardEk
2013-07-17
Gripande och spännande politisk thriller kring den cyniska människosyn som är förhärskande inom den globala diplomatin och företagsvärlden. Utomhusscenerna känns ibland konstruerat exotiska, men bidrar samtidigt till en suggestiv berättelse trots att det finns en dokumentärkänsla i botten. Oavsett är det riktigt spännande stundtals. Ralph Fiennes utstrålar en perfekt mix av sårbarhet och handlingskraft, och hade producenterna av James Bond velat ta 007 i en substantiellt ny riktning hade de gett rollen till honom.
allaluktarfisk
2013-03-31
Tittade i 20 min och stängde av p.g.a. att jag blev äcklad. Vidrigast är scenen då huvudpersonen och blivande frun möts för första gången. Dessa 20 min var fullproppade av könsroller från helvetet och en icke polariserad bild av Afrika, (som för många verkar vara ett land och inte en kontinent) vilket fick mig att stänga av. Synd, gillar Hubert Koundé.
Visa äldre kommentarer »