Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

The Corporation


En film i dokumentär stil som studerar storföretagens handlingar och roll i världen ur en kritisk synvinkel. Genom intervjuer och fallstudier presenteras en djupgående studie av hur storföretagen egentligen agerar.


Originaltitel The Corporation
Regissör Jennifer Abbott, Mark Achbar
Manus Joel Bakan, Harold Crooks
Genre 2000-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1169
Filmnummer 22751

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ima_Tree
2015-06-14
Kalla det vinklat och propaganda och allt det där, visst, men det går inte att blunda för hur omoraliska stora företag har blivit och hur mycket världen får lida för det. Endast bojkott räcker inte.
JeremyClarkson
2014-11-16
Totalt förvirrad statssocialistisk propaganda. Hela filmen går ut på att göra en stor en stor grej av att korporationer saknar känslor och enbart drivs av ett vinstintresse. Wow, vilken nyhet! Not. Alla som har en hjärna inne huvudet fattade redan att så är fallet. Inte ens de mest hardcore förespråkarna för kapitalism förnekar att så är fallet, vilket vi också får se exempel på när personer som Milton Friedman kommer till tals i filmen. Filmen försöker problematisera kring det här utan att påvisa vad som faktiskt är problemet. De försöker till exempel först få det till att korporationernas fabriker i u-länderna är något slags stort problem, för att i nästa andetag säga att när korporationerna startar upp fabriker i u-länder så ses de som en räddare i nöden av den svältande befolkningen och att dessa fabriker höjer levnadsstandarden i dessa länder. Sedan försöker de få det till att det är ett problem att, när levnadsstandarden har höjts tillräckligt mycket och lönerna har höjts så pass mycket så att fabrikerna inte är lönsamma längre, så flyttas fabrikerna till nästa land och höjer levnadsstandarden där istället. Vad är problemet? Om ens verksamhet inte längre är lönsam måste man ju göra förändringar. Och i slutet kommer de med den statssocialistiska klyschan att staten kan man påverka, men det kan man inte med företag. För he***te! Sluta köpa dessa företagens varor och tjänster om du inte gillar det dom gör. Statens verksamheter däremot finansieras genom skatt, och skatten kan du inte komma undan.
best_jeppe
2012-05-19
Alla borde se den här för att börja ifrågasätta kapitalismen. I synnerhet att ifrågasätta reklam och dess påverkan på barn osv. Helt vrickat att de själva erkänner vad de använder för taktiker. Världen är bra rutten. En stabil 5a. Som sagt en film alla borde se oavsett om de håller med eller inte.
mrHL
2011-09-28
Det här försöket till dokumentärfilm var ungefär lika objektiv och trovärdig som ett av Josef Goebbels Nürnbergtal anno 1933, även Stalin hade varit ett mer passande exempel. Förutom det, var filmen på tok för lång och inte speciellt engagerande. Nej försök igen.
1idiotzebra
2011-07-19
äntligen. saningen.
Mikrooben
2010-10-19
En dokumentär värd namnet, den presenterar sanningen som en grupp av personer säger att den är det. Och jag måste erkänna att de plockar poäng även om de inte hela tiden har koll på spelet
fistforfight
2010-10-02
noam chomsky är som alltid bright och bra på att analysera å dom andra var väl också intressanta
Sundelicious
2010-09-26
Väldigt amerikansk. Extremt partisk film som bara visar en sida av myntet och som dessutom överdriver ganska mycket tror jag. Men några saker är ändå väldigt intressanta och tänkvärda. Rätt bra i början men spårar verkligen ur mot slutet.
Lenrick
2010-08-20
Fantastiskt välgjord. Många delar är väldigt bra men några saker de påstår låter mycket lustigt i mina öron. Det sägs inte rakt ut, men det är mycket lätt tolka det som en person säger som att på 50-talet var allt prefekt, alla var rika och ingen var fattig och sen gick det åt skogen. Någon annan verkar tycka att vid sekelskiftet 1800-1900 så var allt perfekt, alla var rika och ingen fattig och sen gick allt åt skogen. En tredje person får det att framstå som att på medeltiden var allt prefekt, alla var rika och ingen var fattig och sen gick allt åt skogen. Uppenbarligen både motsägelsefullt och felaktigt. Efter en sådan här deprimerande film kan det rekommenderas lite upplyftande tal av Hans Rosling. Skönt med någon annorlunda istället för det ständiga tjatet om jordens undergång.
Zebulonm
2010-07-31
den var bra men lite för långrandig så man tappade lite av intresset ibland....
Visa äldre kommentarer »