Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

The Dark Knight Rises


Åtta år har gått sedan Batman försvann in i natten, ögonblicket då han gick från att vara hjälte till jagad flykting. När två nya spelare dyker upp i Gothams undre värld tvingas han dock att återvända.


Originaltitel The Dark Knight Rises
Alternativ titel T.D.K.R.
Regissör Christopher Nolan
Manus Christopher Nolan, Jonathan Nolan
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Christian Bale, Tom Hardy, Gary Oldman, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Michael Caine, Matthew Modine, Alon Aboutboul, Ben Mendelsohn, Burn Gorman, Cillian Murphy, Juno Temple, Nestor Carbonell, Reggie Lee
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 12158
Filmnummer 95776

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Mihon86
Bat-Bane - Återkomsten Åtta år utan den mörke riddaren och Gotham har varit problemfritt sedan Harvey Dent dog för deras synder och Batman tog skulden. Bruce Wayne lever i ensamhet i sin herrgå...   Läs mer »

Skapad 2019-11-30 av Magkatarr
Varför jag ogillar THE DARK KNIGHT RISES. OBSERVERA! STORA SPOILERS KOMMER ATT FÖREKOMMA! Tänkte bara kort sammanfatta varför THE DARK NIGHT RISES inte föll mig i smaken. Det hela har sin grun...   Läs mer »

Skapad 2019-11-20 av Newt
The Dark Knight Rises – den tredje och sista delen i Christopher Nolans berättelse om den mörka riddaren – är på många sätt större än summan av sina delar. Inte bara i sin egen starka helhet...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av Darkspine
The Dark Knight Rises är Nolans sista del i Batmantrilogin. Filmen utspelar sig åtta år efter det att Jokern spridit skräck i Gotham. Batman är den som fått skulden för Harvey Dents död och in...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2021-09-18
Medelmåttig avslutning på Nolans Batman trilogi och det är ett ganska lamt och tamt avslut, sämre än dom två tidigare filmerna och Christian Bale är fortfarande en kass Bruce Wayne och en ännu sämre Batman, han har fortfarande sällskap av mästerliga Caine, Freeman och Oldman i biroller, nya karaktärer och skådisar tillkommer, så som Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway, Marion Cotillard och Ben Mendelsohn bland annat, Tom Hardy är det nya hotet och superskurken Bane och han gör sin roll bra, Anne Hathaway är Cat Woman och en intressant sådan även om hon inte är någon Michelle Pheiffer direkt, sen Joseph Gordon-Levitt som en ny supersnut som jobbar under Oldmans Gordon...alla som sagt bra i sina roller men manuset är tunt i denna, tar vid där The Dark Knight slutade men många scener är patetiskt dåliga och det är lite "plot holes galore" i hela filmen, sen så är det nog den mest tråkiga av alla tre Batman filmer av Nolan, inte imponerad alls och Nolan kan fortfarande inte filma actionscener, framförallt inte slagsmål scener även om dom är bättre än i Batman Begins så är det så patetiskt ibland, Christian Bale stelare än en linjal och scenerna har absolut ingen dynamik, riktigt kasst men filmen är i det stora hela helt okej och självklart måste man se den om man sett dom två andra i trilogin, betyget blir en stark 3:a
päronanton
2018-08-18
Jag tycker denna är väldigt bra, till och med något bättre än the dark knight! Mycket bra skådespel!
bnw
2018-02-10
Inte lika intensiv som föregångaren, men helt ok.
Rai
2017-12-24
Jag vet inte, men jag tycker inte riktigt dom här nya Batman- filmerna håller riktigt samma klass som 90-talets Batman-filmer,,,

2017-08-06
Sjukt bra, punkt slut.
Pasi
2017-03-06
Wasteoftime säger det bra här nedan. Det är en sådan hopkavalkad av ointressanta och utdragna scener i ett helt oinspirerat manus med mediokra överraskningar att man blir alldeles matt. Inte ens själva actionscenerna är intressanta, och Batman själv lyser allra mest med sin frånvaro.
Tatty
2016-12-06
Riktigt spännande!! Christian Bale spelar bra som Batman.
Rele
2016-12-06
En alldeles för lång film. Onödigt mycket våld. Jag ger en tvåa.
Gordyal
2016-10-30
En underbar orgie i jättemycket, ljusår bättre än bottennappet The Dark Knight. Nolan lyckas, tillsammans med Zimmers übersvulstiga soundtrack, skapa intensitet och spänning, varav det senaste inte är lätt i en superhjältefilm. Skyhög bodycount, maffiga CGI-effekter, och hitech-noir miljöer med PA-underton. Det kan inte bli så mycket mer total-popcorn än så här. (11+/15)
wasteoftime
2016-10-12
Det är en rätt trist, och uddlös avlutning på den här trilogin tyvärr. Det är långt, ointressant och känns mest onödigt. Jag minns att jag fick en biljett till den här filmen på preimärdagen, två minuter innan filmen skulle börja, jag kom precis ut ifrån en annan film som hade slutat, och såg på tavlan att det fanns en biljett kvar på tavlan och bestämde mig för att chansa. Jag blev besviken då, och likaså nu. Det är väl inte direkt dåligt, bara så otroligt mediokert i jämförelse. Det är inte skitigt och mörkt som i Batman Begins och det är inte stilfullt som i The Dark Knight. En obscen mängd onödiga scener är det dessutom. Den hade ju åtminstone inte behövt vara 2h45min lång. 0,0 på SH-skalan.
Visa äldre kommentarer »