The Day After

Följer ett antal personer i och runt Kansas City innan, under och efter ett kärnvapenkrig mellan NATO och Warszawapakten bryter ut.

Originaltitel The Day After
Regissör Nicholas Meyer
Manus Edward Hume
Genre Drama, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare Jason Robards, JoBeth Williams, Steve Guttenberg, John Cullum, John Lithgow, Bibi Besch, Amy Madigan, Jeff East, Lori Lethin, Georgann Johnson, William Allen Young, Calvin Jung, Lin McCarthy, Dennis Lipscomb, Clayton Day

Harkaiden
2015-06-03
Bortsett från musiken och billiga tv-specialeffekter känns detta som ett genuint porträtt av sitt tema. Träffar rätt på många punkter.
Ola_Schubert
2015-02-28
"Threds" visade på perspektivet efter kärnvapenkatastrofen längre än denna film. Så "the day after" gör mig inte fullt så deprimerad som jag var efter att ha set "Threds". Det som däremot gör mig deprimerad nu är att, fast vi har en amerikansk president som vill avskaffa kärnvapnen så har vi istället en rysk president som inte bara sitter på 10000 av jordens 19000 kärnvapen. Han verkar både vara psykopatisk och paranoid. Dessutom så har han lärts upp av Andropaov som verkande under 1980-talet, då denna film gjordes. Detta var en tid då vi var ytterst nära just en kärnvapenkatastrof. Och betyget för denna film får bli en stark trea.
myslas
2014-09-26
Att det här är en TV-produktion märks direkt på både rätt dålig produktion och trista karaktärer med kass dialog. Första 45 minuterna är faktiskt inte bra alls. Men det blir bättre när väl bomberna faller. Riktigt bra blir det ändå aldrig även om det är någorlunda spännande.
Grillo
2013-07-07
Threads var bättre, eftersom det kändes som den hade lite mer trovärdiga figurer. Annars gillade jag filmen och det faktum att mänskligheten tydligen är lite smartare än vad personerna i den här filmen gav den cred för... Läskigt att tänka att man kunnat växa upp i en postapokalyptisk värld på riktigt. Det har ju faktiskt inte varit så långt ifrån vid ett antal tillfällen.
Robkiller
2013-06-16
En mindre stad i U.S.A. får ett antal ryska atombomber detonerade över sig. Filmen följer vad som hände efter. Kan väl mest ses som en informations / antipropaganda film från tiden när den gjordes. Filmen i sig är väldigt seg första timmen och visar upp helylle-amerikaners trevliga tillvaro (patriotiskt vad annars)... och sedan efter bomberna så händer det väl lite mer, men känns ändå inte som att det var särskilt bra. Dessutom innehåller den ingenting av det politiska spelet utan får väl mest ses som en katastroffilm. Blir godkänd ändå med tanke på att den kom under det kalla kriget och den troligtvis uppfyllde någon form av syfte.
Screwface
2012-11-12
Gav mig bestående men. Som återkommande mardrömmar om kärnvapenkrig. Men filmen är bra, brutal och hopplösheten efter attacken får dig ur balans själv och en eftertanke. Att vi överlevde kalla kriget är ett under...
lekke
2012-10-07
Klarar man av den tv-mässiga produktionen så finns här ett bra skräckscenario bakom. Segt intro dock. Nu ska jag se "Threads".
Gordyal
2012-03-11
En beige tv-produktion i vilken varje karaktär är en helylleamerikan tar lite grand udden av en tung och skrämmande film. (7+/15)

2012-01-28
Otrevlig och tämligen trovärdig skildring av tiden före, under och efter ett kärnvapenkrig. Intressant och skräckinjagande, men i mindre utsträckning än den betydligt bättre brittiska motsvarigheten Threads från 1984.
jeppep
2011-12-13
Lite väl långt förspel men sen small det! Svag fyra.