Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

The Death of Stalin


När Stalin plötsligt faller ned död utbryter kalabalik, men snart börjar maktkampen på allvar mellan Berija, Chrusjtjov och general Zjukov.


Originaltitel The Death of Stalin
Regissör Armando Iannucci
Manus Armando Iannucci, Ian Martin, David Schneider
Genre Komedi, 2010-tal
Skådespelare Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jeffrey Tambor, Paddy Considine, Jason Isaacs, Michael Palin, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Rupert Friend, Adrian McLoughlin, Dermot Crowley, Paul Chahidi, Paul Whitehouse, Richard Brake, Diana Quick
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 804
Filmnummer 126743

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Memmem
2023-01-30
Historiskt drama kryddad med lite pepprig humor! Filmer om diktaturer behöver inte medvetet infoga humor. Det tokiga sättet att hantera landsmän och utlänningar samt korrupta medlöpare är i sig stor komik. Se bara på de diktaturer vi har att göra med idag. Här får vi tränga in i maktens korridorer en vecka i mars 1953 där två av historiens värsta tyranner spelar varsin roll. Så vitt jag kan se följer filmen ganska nära det man känner till om de verkliga händelserna. Den som iförd björnkostym varje kväll tvingades dansa på borden mellan de druckna regeringsmedlemmarna för att roa diktatorn skulle också spela en viktig roll. Mycket väl iscensatt drama med bilder från viktiga historiska platser, skickliga skådespelare, ackompanjerande klassisk musik och ett välskrivet manus gör dramat både tänkvärt och underhållande. Filmen är värd en fyra i betyg.
baba_jaga
2023-01-01
Makaber, gör lite ont att skratta åt
Dream
2022-12-30
Mycket roligare än filmen om "David Copperfield" som samma regissör gjort och denna funkar även att se om man gillar historie skildringen. Då den är både rolig samt seriös. Tror till och med ryssarna kan skratta åt detta. Jadå tro det eller inte men ryssarna fick fortfarande skatta 2017 då det var innan Ukraina kriget bröt ut hehe...
TimBuckley
2021-11-10
Tycker inte att den fixar genrebalansen riktigt. Den är för rolig för att ta på allvar, och den är för allvarlig för att skratta åt. Den tar heller ingen medalj vare sig på att vara rolig eller på att vara allvarlig. Så den landar i slutänden i något ganska ljummet. Men fortfarande med bra skådespelare vilket resulterar i en ganska trevlig pjäs att beskåda.
skinnyskaller
2021-10-29
Måttligt underhållande fars. Hade nog tjänat på att vara ännu mer tillskruvad. Måhända det här rör sig om subtil humor av ett slag som flyger mig över huvudet, men har svårt att ge den mer än godkänt.
BjörnBandhund
2021-10-24
Rolig! Men väldigt tunn handling. 3+/5.
okidoki
2021-02-04
En historisk händelse skildrad i farsformat. Mycket rolig.
Albion
2021-01-31
Gjord som lite av en makaber satir eller komedi om man så vill. Och visst är den lite munter och lyckas faktiskt få mig att bli lite nyfiken på den där händelseutvecklingen och Chrustjovs år vid makten. Men betyget stannar vid en svag 3;a, dvs 3-
BarryHero
2021-01-29
Ganska kul politisk satir där man lustig nog inte försökt göra karaktärerna särskilt ryska alls när det kommer till deras accenter. Steve Buscemi är roligast i en unik skildring av Sovjettiden. Kul att så mycket är inspirerat av sanna historier om Stalin och hans styre.
karlmats
2021-01-02
Det tog ett litet tag innan jag kom in i det här men dialogen är ju stundtals fantastiskt rolig och jag har nog aldrig sett någon ta sig an Sovjetunionen på det här sättet förut. Påminner en del om Jojo Rabbit i tonen även om handling och karaktärer är helt annorlunda. Casten är fenomenal och är det som till stor del gör filmen, Buscemi, Beale, Isaacs, Tambor, och Friend är alla väldigt underhållande och jag tycker bara det är roligt när man förminskar dessa hemska människor till alldagliga småsinta gubbar som bråkar om småsaker. Inte fullt ut så bra som alla verkar tycka, men det är en välgjord film som skiljer sig ut från mängden och efter lite tvekan känner jag att det vore snålt att inte dela ut en 3a. Kan säkert vara en sån där film som blir ännu bättre vid en omtitt också.
Visa äldre kommentarer »