Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

The Departed


Två män från olika sidor om lagen är undercover inom Boston State Police Department och i den Irländska Maffian, men våld och blodspillan kokar när upptäckter görs och mullvaderna blir tvungna att finna sin fiendes identitet. Nyinspelning av Infernal Affairs från 2002.


Originaltitel The Departed
Regissör Martin Scorsese
Manus William Monahan
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Martin Sheen, Vera Farmiga, Mark Wahlberg, Anthony Anderson, Alec Baldwin, Ray Winstone, Amanda Lynch, Mark Rolston, David O'Hara, James Badge Dale, Kevin Corrigan, Robert Wahlberg, Kristen Dalton
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 21456
Filmnummer 43985

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Mikrooben
The Departed är en av de bättre filmerna som producerades under året 2006. Så hade jag sagt det, för det är det jag tycker om den nu i skrivande stund. The Departed handlar om två parallellt ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av Pebosjan
Ett välregisserat maffiadrama med eliten av lovande samt välprovade skådespelare, kan bara sluta i succé. Men för att alla faktorer ska stämma överens så behövs ett manus och en historia som ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av LaszloKovacs
Gammal kärlek rostar aldrig och det är en av anledningarna till att jag gillar den här filmen. En annan anledning kanske skulle kunna vara att kärleken faktiskt är blind. Vad är det här för b...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av film_Alex
The Departed är en thriller som skildrar en undre värld med tjallare, korrupta snutar och intriger som drar med en i en spännande handling. Två män (Leonardo DiCaprio och Matt Damon) jobbar under...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av BeforeYouDie
Här följer ett recept på en succéfilm: 1. Ett stycke hyllad regissör 2. En handfull skickliga skådespelare 3. Ett stycke redan hyllat Hongkong-manus Blanda allt och toppa med lite Hollywoodacti...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av kanzi
Jack Nicholson spelar maffiabossen Frank Costello som leder den amerikansk-irländska maffian i Boston. Han placerar några av sina yngsta, mest intelligenta och lovande underhuggare i polisskolans el...   Läs mer »

Kommentarer


apelsin
2021-03-22
Större delen av filmen ganska så trist och långtråkig, bitvis ganska så hyfsad men aldrig mer än så. Inte sett originalet men ska göra det.
StureStenhög
2020-08-24
Den här filmens enda riktiga problem är att originalet är ännu bättre. Här är karaktärerna lite mer endimensionella, och därför tappar den ett psykologiskt lager. Det här är mer renodlat en underhållande gangsterrulle, men den är väldigt bra på att vara en underhållande gangsterrulle. Scenariot är verkligen raffinerat, och Scorsese lyckas hålla ordning på alla aktörer och vändningar utan att det blir rörigt eller effektsökande. Skådespelarensemblen är högklassig dessutom, och det är i synnerhet kul att se Jack Nicholson svina loss ordentligt. Så fyran får ändå stå fast efter viss tvekan
Pentothal
2020-07-06
Väldigt svagt slut. Tog idéerna slut? Svag 3a.
LillaBlåaMus
2019-06-15
Tråkiga karaktärer, ospännande, för mycket omotiverat våld.
Pi-R
2019-02-23
Sevärt, välgjort och välcastat. Rollistan är fenomenal, och i de flesta fall lever skådespelarna upp till förväntningarna – inte minst Scorsesefavoriten DiCaprio. Med det sagt – ett av de främsta skälen till att filmen inte känns helgjuten är, och ingen är mer förvånad än jag, Jack Nicholson... hans överspel som Frank Costello drar fokus från Damons och DiCaprios betydligt mer nyanserade prestationer och blir mest flåsigt. Filmens andra problem är längden, som inte är motiverad, även om kvaliten i den sista timmen nästan får en att glömma bort det. Sammanställt blir betyget en stabil fyra med såväl betydliga skönhetsfläckar som flera riktiga guldkorn
visser
2018-11-03
För mycket Hollywood, för lite Scorsese
Stygga-Vargen
2018-10-18
Något överskattad men ändå väldigt bra.
Hypostas
2018-04-04
Sänkning till trea efter omtitt i anhedoniskt tillstånd.
Kurosawafan
2017-02-19
mycket välgjord men inte så extraordinär som man hört. normal 4a
foppa99
2017-02-07
Efter en omtitt tycker jag samma som när den kom ; medioker o klart sämre än förlagan.
Visa äldre kommentarer »