The Dish

Dagarna innan det legendariska datumet 19:e juli 1969, då mänskligheten första gången gjorde fotspår på månen, jobbade NASA med en grupp australiensiska tekniker. Den australiska regeringen hade gått med på att landet skulle hjälpa till med Apollo 11-projektet genom att tillåta att en gigantisk satellitmottagare, som skulle ta emot de första bilderna från månlandningen, fick sättas upp i landet. Australiensarna placerade parabolen mitt på en fårfarm belägen utanför den lilla staden Parkes vilket blev NASA:s minsta bekymmer. Stadens stolthet i dess enkelhet, den ostadiga strömtillförseln och romanser gav NASA mer huvudbry än de begärde. Filmen är baserad på verkliga händelser.

Originaltitel The Dish
Regissör Rob Sitch
Manus Rob Sitch, Jane Kennedy, Tom Gleisner, Santo Cilauro
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Sam Neill, Tom Long, Kevin Harrington, Rosalind Hammond, Luke Keltie, Naomi Wright, Billy Mitchell, Roy Billing, Patrick Warburton, Bille Brown, John McMartin

Robkiller
2019-08-05
Historiebaserat drama som där temat var lite intressant rakt igenom, men inte mer än så.
isecore
2014-09-28
Gjord enligt en klassisk mall men den är en mysig liten matiné-film som man kan avnjuta en långsam söndagseftermiddag.
annihilat0r
2013-12-06
"The Dish" är en sådan nostalgisk resa – skapad med alla klassiska instrument från den mall amerikanska filmskolor redan på 80-talet började att konstruera. Upplägget har vi alltså sett förr, vilket inte nödvändigtvis behöver vara negativt för den öppensinnade. Filmen är verklighetsbaserad, den skildrar TV-sändningens dramatik kring Amerikas första månlandning – inifrån en gigantisk satellitmottagare i Australien. Ögonblicken är pompösa, karaktärerna befinner sig i egna vägval, berättelsen puttrar hela tiden framåt och de små skämten dyker självklart upp som små avlastningar. Filmens vision var att skapa multipla rysningar i en episk atmosfär, men dessvärre nådde produktionen inte riktigt hela vägen fram. Avslutningsvis vill jag poängtera att tittarens subjektiva ståndpunkt om månlandningens vara eller icke-vara såklart påverkar upplevelsen av skildringen.
MrsRatched
2013-09-02
Charmig och småputtrig film.
ziferN
2012-02-22
Charmig, smårolig och underhållande film som började väldigt halvdant men jobbade sig sedan uppåt fint och fick mig sen lite intresserad. Filmen hade några stunder som bjöd på ett par skratt men jag hade ändå önskat lite fler får som på omslaget.. Sam Neill fungerar dock som vanligt och filmen bjöd på en helt ok tidsfördriv men jag trodde faktiskt att filmen skulle vara en bit roligare med sin story.
Joyfulsounds
2010-11-29
Nåväl. det är ju iaf får på omslaget. Det är väl ungefär det som är bäst med den här filmen...
BROBJO
2009-08-22
Charmig som sagt och Sam Neill är alltid bra!
Pärlemor
2009-08-22
Trivsam och smårolig, passande för en regnig dag! Spännande trots att man vet hur det slutar ;-D
Lavinia
2009-07-23
Charmig film med härlig lite lågmäld humor. Blev glatt överraskad av denna välspelade och avskalade film
supercoool89
2009-07-22
Mysig film, väldigt Aussie, trots en Kiwi i huvudrollen. Härligt. Har inte riktigt den slagkraft som behövs för en femma, men förtjänar en god fyra.