The Experiment
Tjugosex män ställer upp i ett psykologiskt experiment i ett fängelse där några ska vara vakter och några ska vara fångar. Men rätt snart så börjar det hela att gå väldigt galet.

Originaltitel | The Experiment |
Regissör | Paul Scheuring |
Manus | Paul Scheuring |
Genre | Drama, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Cam Gigandet, Adrien Brody, Forest Whitaker, Clifton Collins Jr, Fisher Stevens, David Banner, Ethan Cohn, Jason Lew, Damien Leake, Ingrid Coree, Maggie Grace, Travis Fimmel |
Hade potential att vara bättre!
Originalet är bättre.
Intressant story bakom filmen men dålig filmversion. Känns väldigt förenklat, och överdrivet.
Den här versionen ska man inte ta på lika stort allvar som den tyska förlagan och när jag väl låter bli att göra det så blir den ganska bra trots värdelöst slut hur man än ser på det.
Lika dålig som den tyska skräpfilmen! Kunde jag ge lägre betyg en ett skulle jag göra det eftersom jag gav "The Human Centipede"-filmerna en etta och till och med DE var bättre än detta!
Har endast läst om experimentet, har inte sett tyska filmen, och jag kände mest att den här är onödigt överdriven. Det känns som att den hade varit mer störande om den faktiskt hade hållt sig mer till hur experimentet faktiskt gick till; till och med ur forskarens synpunkt med tanke på att experiemntet faktiskt också påverkade honom väldigt mycket.
Originalet är bättre men den här funkar också. Man får dålig smak i munnen av att detta faktiskt är något som skulle kunna hända om man skulle utföra ett sådant här experiment.
Det tyska orginalet är riktigt bra, den här är en menlös tvåa.. sjukt onödig remake som dessutom görs mycket sämre.. Mycket..
helt hopplös filmatisering som redan från början är körd pga sin hollywood-grammatik.