Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

The Fall


En ung flicka hamnar på sjukhus efter en olycka. Där träffar hon på en man som börjar berätta en saga - om fem män som alla svurit att hämnas en ondskefull härskare. En saga som tar många olika vändningar efter infall från berättaren - och åhöraren. Inspelad i 28 olika länder.


Originaltitel The Fall
Regissör Tarsem Singh
Manus Dan Gilroy, Nico Soultanakis, Tarsem Singh
Genre Drama, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Lee Pace, Justine Waddell, Leo Bill, Julian Bleach, Daniel Caltagirone, Robin Smith, Catinca Untaru, Kim Uylenbroek, Aiden Lithgow, Jeetu Verma, Marcus Wesley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2517
Filmnummer 43349

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


erc
2021-07-17
Gillar Singhs cinematografi; inte bara foto eller scenografi, utan hur han sammanfogar det, och i en story som inte skulle kunna framställas på annat sätt. Det är unikt, och i ordets rätta bemärkelse "cinema". Filmens verkliga stjärna är förstås Catinca Untaru. Om hennes bidrag är ren talang eller om Singh som regissör har en extra talang i det hänseendet vet jag inte. Hursomhelst är det en skandal att den här filmen inte fått mer uppskattning. Kanske inte ett mästerverk i alla aspekter, men det är långt över och bortom all massproducerad genomsnittlighet.
oliver_twistor
2018-05-23
Svår att betygsätta. Visuellt är det färgsprakande som bara den och jag älskar Catinca Untaru som spelar Alexandria. En sötare och mer charmig liten flicka får man leta efter. Hon är helt klart det bästa med filmen. Tyvärr tappar filmen mot slutet, men jag tycker ändå att den är klart sevärd.
WillyV
2018-01-20
Den var för oengagerande för högre betyg. Visuellt anslående, men själva underliggande dramat var ganska så banalt och sagodelarna var inte tillräckligt ”hårda”.
Ful_fisk
2016-10-05
Gillade den riktigt mycket; snygg och fin på alla sätt och vis. Tyckte dock inte att den knöts ihop särskilt bra, först blev det onödigt lipigt, och slutklämmen kändes väldigt påklistrad. Vad hade egentligen stuntman-tricks med historien att göra? Kändes som att det kom lite från ingenstans för att det sedan plötsligt skulle utgöra kärnan i hela berättelsen.
Jin
2015-09-26
En av de vackraste filmerna jag sett med fin story och bra skådisar! Stark 4a!
BSBully
2015-08-06
Luigi - Kaboom
LenWidleheyt
2015-05-02
Vad kan jag säga. Snygg, bra, mysig och lite sorglig. Den lilla flickan är övertygande. Gillar att allt sker ur flickans ögon, vilket gör berättandet ganska annorlunda. Många "viktiga" detaljer händer i bakgrunden och man missar dem lätt. Fokus är på det som upptar flickans värld, dvs minst hälften fantasier.
Kuddz
2015-02-19
Snygg men ganska tråkig
Mortiis
2015-02-12
Bra mycket bättre än jag väntat mig, kanske för att jag var i alldeles rätt sinnesstämning när jag såg denna. Tarsem Singh har i vanlig ordning ett extremt svulstigt och ambitiöst bildspråk men till skillnad från hans andra filmer där dessa inslag i mitt tycke blir för mycket är den här filmen som gjord för det. Jag gillar't. Svag fyra.
wiilska
2014-12-29
Svag 4a, den var väldigt fin men handlingen var för spretig.
Visa äldre kommentarer »