Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

The Farewell


En kinesisk familj upptäcker att deras mormor är döende och bestämmer sig för att hålla det hemligt och istället planera ett bröllop för att samlas innan hon dör.


Originaltitel The Farewell
Regissör Lulu Wang
Manus Lulu Wang
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Awkwafina, Tzi Ma, Diana Lin, Aoi Mizuhara, Gil Perez-Abraham, Zhao Shuzhen, Jim Liu, Chen Han, Ines Laimins, Lu Hong, Diane Dehn, Jiang Yongbo, X Mayo, Becca Khalil
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 170
Filmnummer 135750

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2023-01-27
Bra produktion och lite intressant med andra kulturer, men filmen blir för vardaglig och statisk. Inte särskilt underhållande.
mammene
2020-10-27
Det kändes som det hela tiden var på gränsen till komik, men man höll sig fint på den mer allvarliga sidan, utan att det blev sorgligt, det var ju trots allt ett moraliskt tema. Kunde tycka att flera av karaktärerna betedde sig och såg ut att vara lite avtrubbade, just det blev komiskt, de gick omkring och lullade, medan matriarken höll alla i ett fast grepp. En speciell film som kändes lite unik och trevlig.
abnormal
2020-04-19
Inte så bra skådespel som det verkar tyckas vara, men intressant innehåll och definitivt sevärd.
Ful_fisk
2020-01-16
Trevlig och bra film rakt igenom, buren av fyndig dialog, närvaro och bra skådespeleri. Ganska lik Ang Lees Bröllopsfesten och ungefär på samma nivå, fast kanske med lite större tyngd i innehållet. Klart sevärt och fint!
myslas
2020-01-11
Makalöst bra. Man både skrattar och gråter sig igenom den här filmen. Manus, regi, skådespeleri, foto och musik är allt i stort sett perfekt.
haajen
2020-01-11
Fin men mycket enkel film, svårt att se varför denna hypats så mycket. Sevärd men inte så speciell.
StureStenhög
2020-01-08
Jag kan inte förneka att den här filmens upplägg provocerar mig lite, men det är inte nödvändigtvis en dålig ingång, och det är samma ingång som huvudpersonen har. Lite av poängen med filmen är också att skildra två olika kulturer som möts, och när filmen så föredömligt går in i det mötet med intresse snarare än med en vilja att utse en vinnare, så ska väl inte jag vara sämre. Farhågan var annars att det här skulle vara en farsartad släktträffskomedi med knasiga etniska stereotyper och tokiga missförstånd, men det är som tur var ytterst lite av den varan. Det här kan istället beskrivas som lättsamt, men allvarligt, och det balanserar man riktigt bra. Sen lyckas jag förstås störa mig på en del scener ändå, men det är väl inte mycket att göra åt. På det stora hela är det en genuin och trevlig film, med en dyster underton, och känslan av en regissör som har fått göra den film hon vill utan en klåfingrig studio som lägger sig i är uppenbar
Rabbinen
2020-01-05
När jag tänker på släktdraman så går ofta tankarna till svårpenetrerade filmer. Därför blev jag snabbt förvånad över den lättsamma tonen i The Farwell trots de ofta svåra ämnena som filmen hanterar. Filmens stora behållning är med den värme som regissören skildrar banden mellan familjemedlemmarna. En värme som som kan tina även de mest frostskadade själar!
Molestaire
2020-01-04
Som en som rest mycket till Kina pga kinesisk flickvän och upplevt många liknande scener och miljöer som porträtteras i filmen var detta en helt fantastisk filmupplevelse. Relationen mellan en kinesisk familj och utflyttade barn oerhört detaljrikt fångad, med alla kulturkrockar och språkförbistringar som hör till. De veckovisa samtalen med mormor på knackig lina. Den stora sorgen av att ta avsked varje gång man ska resa hem. De olika synsätten på familjen kontra samhället. Ämne efter ämne tas upp, men trots tunga frågor slinker de bittra pillren varje gång ner med en härlig dos humor. Extra glad blir jag av att se de så autentiska miljöskildringarna av helt vanliga Kina – varken futuristiska Shanghai-skrapor eller kejserliga palats för 2000 år sedan. Bara helt vanliga Kina. Gå och se den och lämna salongen med ett litet bättre hum om vad som kan dölja sig bakom att vara utvandrad från Kina.
dr_Robert
2019-08-20
En trevlig liten film som fångar skillnaden mellan amerikansk och kinesisk kultur genom sin huvudperson som är både och. Enormt hyllad här i amerikanska media, men lever kanske inte riktigt upp till hypen. Jag tycker mig faktiskt ha sett detta förut. Men ändå hjärtevärmande underhållning och väldigt kompetent utfört.
Visa äldre kommentarer »